>
  2 min. čitanja

SIRENA S OTOKA Zadarska klapa Munita objavila novu pjesmu i glazbeni spot

SIRENA S OTOKA Zadarska klapa Munita objavila novu pjesmu i glazbeni spot
Foto: Promo

ZADAR - Zadarska klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom "Sirena s otoka" kojom najavljuje skorašnji izlazak novog albuma. Autor glazbe i teksta i ovog je puta član klape Vjekoslav Šuljić, koji se u ovoj pjesmi predstavio u sasvim drugačijem, za klapu netipičnom glazbenom izričaju.

„Sirena s otoka“ i glazbom i tekstom priziva nadolazeće ljeto i predstavlja odmak od balada po kojima je klapa Munita prepoznatljiva. Glazbeni aranžman je djelo sjajnog zadarskog aranžera Jere Šešelje, što je druga njegova suradnja sa klapom. On je uspješno spojio reggae i ska elemente i ritmove sa višeglasjem koje je za klapu Munita prirodni glazbeni jezik.

Glazbeni spot djelo je splitskog autora Matka Petrića.

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas).

Glazbeno djelovanje klape Munita od početka je obilježilo djelovanje u više glazbenih pravaca – od tradicijske a capella klapske pjesme, pa sve do instrumentalnih autorskih skladbi sa modernim glazbenim aranžmanima.

Klapa je uspješno surađivala i sa mnogim velikim imenima zadarske i hrvatske estradne scene, poput Mladena Grdovića, Tedija Spalata i Đanija Maršana. Za svoj su rad nagrađeni nizom glazbenih nagrada na mnogim festivalima. Autorski rad Munita će ove godine okruniti novim albumom čije je izdavanje predviđeno nakon ljeta, a sve će to popratiti i veliki koncert u HNK Zadar početkom studenog kojim će klapa Munita obilježiti 10 godina glazbenog djelovanja.

A kako momci zvuče u drugačijem izdanju? Poslušajte...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Netipični pjesma i spot klape Munita koji će vas naježiti | | Morski HR
Klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom “Serafina”. U kreativnom smislu klapa se i ovog puta oslonila na člana klape Vjekoslava Šuljića, koji je autor svih Munitinih pjesama
KAP MORA Zadarska klapa Munita ima novu morsku pismu – U podne je premijera spota | | Morski HR
Nakon gotovo godinu dana zadarska klapa Munita ima novu pjesmu i to pravu morsku. - Lani smo se sa “Kako je loše kuhala”, predstavili u malo komičnijem izdanju, sa sasvim atipičnim ritmom za
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.