1 min. čitanja

Sindikat pomoraca nakon zabrane isplovljavanja Olivera od strane inspektora: "Brodovi Jadrolinije ne smiju biti iznimka!"

Sindikat pomoraca nakon zabrane isplovljavanja Olivera od strane inspektora: "Brodovi Jadrolinije ne smiju biti iznimka!"
Foto: Jadrolinija

Zbog uočenih nepravilnosti od strane inspektora Lučke kapetanije Rijeka, odgođeno je isplovljavanje novog broda Jadrolinije „Oliver“

Pravilo struke nalaže kako svaki brod, prije prvog isplovljenja iz remontnog brodogradilišta, iz sigurnosnih razloga mora proći određene inspekcije te brodovi Jadrolinije nisu i ne smiju biti iznimka.

- Razlozi za zaustavljanje broda nikada nisu sitnice poput nedostataka koji se mogu otkloniti unutar 24 sata, već daleko ozbiljniji nedostaci koji predstavljaju ugrozu za sigurnost broda, posade, putnika i okoliša.

Očigledno je da su inspektori Lučke kapetanije Rijeka korektno i profesionalno odradili svoj posao i iskreno se nadamo da neće biti političkih pritisaka kako bi se zataškali nedostatci na navedenom brodu.

Bez obzira na emociju koju u svima nama budi ime trajekta, najvažnije je da brod bude siguran za posadu, putnike i okoliš - rekao je glavni tajnik Sindikat pomoraca Hrvatske, Neven Melvan

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Odgođen ulazak broda Oliver u održavanje državne trajektne linije Split - Vela Luka - Ubli
Nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa ulazak broda u održavanje državne trajektne linije Split – Vela luka – Ubli, priopćili su iz Jadrolinije. - Riječ je o dodatnom zahtjevu kojeg će Jadrolinija u što kraćem roku ispuniti, prvenstveno imajući
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.