2 min. čitanja

Sindikat bijesan na ministarstva: "Doveli ste Uljanik u bezizlaznu situaciju!"

Sindikat bijesan na ministarstva: "Doveli ste Uljanik u bezizlaznu situaciju!"
Foto: Screenshot/YouTube

Nakon još jedne neuspjele prodaje većinskog udjela Uljanik Brodogradnje 1856 d.o.o. u vlasništvu Uljanik Brodogradilišta d.d. u stečaju, iz NSRH prozivaju nadležna ministarstva.

U petak se nije održala najavljena dražba za kupnju tvrtke “Uljanik brodogradilište 1856” jer nije uplaćena nijedna jamčevina. Financijski se problemi ovime množe i poduzeću koje je trebalo sačuvati brodogradnju u Puli od propasti Uljanika d.d. sada prijeti stečaj. Ako se stečajni postupak pokrene, u potpunosti će se blokirati prodaja poslovnih udjela koje posjeduje država.

Iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske (NSRH) napisali su otvoreno pismo ministru financija Marku Primorcu i ministru gospodarstva Damiru Habijanu.

Sindikat je iskazao veliko nezadovoljstvo pristupom spomenutih Ministarstava jer se, kako smatraju, u zadnjih 15 mjeseci, sporim postupanjem i nejasnim odlukama dovelo Uljanik Brodogradilište d.d. u bezizlaznu situaciju. Ovime su ugrozili 350 radnika i čitave obitelji te uopće industrijsku djelatnost u Istri.

- Osim toga, 2300 radnika Uljanik Brodogradilišta d.d. u stečaju ostaje bez podmirenja potraživanja, dovodi se u opasnost naplata državnih jamstava, izbacivanje društava koja danas koriste prostor i zgrade Uljanika za odrađivanje poslova, pretvaranje prostora u ničije vlasništvo, što može rezultirati devastacijom te mogućom prodajom nekome investitoru koji bi prostor mogao prenamijeniti u turističku-uslužnu djelatnost, uz mogućnost zapošljavanja strane radne snage, a građanima Pule onemogućiti pristup - ističe Boris Cerovac iz pulske podružnice NSRH koji je zatražio hitan sastanak prozvanih ministarstva s lokalnim vlastima, sindikatima, upraviteljima Uljanika te zainteresiranim investitorima.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

ODUMIRUĆA BRODOGRADNJA Platforma ‘Možemo’: “Uljanik je nelikvidan, ljudi odlaze, nema ugovorenih poslova, a i ove koje ima ne može odraditi”!
Iz političke platforme Možemo Vladu vide kao isključivog “krvnika” hrvatske brodogradnje. Novca za spas Uljanika tvrde više nema, a radnici na minimalcu odlaze! - Novca za poslovanje nema, radnici čija je sudbina neizvjesna sada sve više odlaze iz Uljanika, a preostali radnici Uljanika dobili su obavijest da prelaze na minimalac
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.