2 min. čitanja

SIGURNIJE I ZABAVNIJE Podvodni robot opremljen AI "diver tracking" funkcijom prati vaše ronjenje!

SIGURNIJE I ZABAVNIJE Podvodni robot opremljen AI "diver tracking" funkcijom prati vaše ronjenje!
Foto:Screenshot/YouTube

Ova revolucionarna tehnologija precizno prati ronioce u "real timeu" i time pridonosi sigurnosti ronilačkih pothvata. Ali, i zabavnijim podvodnim otkrićima.

Robot inteligentno prati ronioca iz različitih kutova - bočno, straga, gore i dolje - u različitim pozama, neprimjetno se prilagođavajući različitim okruženjima. Uz to lako prati zaron i izron i posjeduje moćne mogućnosti praćenja, bez obzira na smjer kretanja.

Ovakav robot na jednako kvalitetan način može pridonijeti spašavanju u nesretnim slučajevima kao i podvodnoj zabavi koju podiže na jednu napredniju razinu. AI Diver Tracking omogućuje praćenje zarona s površine, pružajući osoblju na površini kvalitetni podvodni video nadzor bez kašnjenja, za promatranje kretanja ronioca u stvarnom vremenu.

Ako roni više osoba, FIFISH robot uokviruje više ronilaca radi dosljednog praćenja. Dok se tim razilazi FIFISH se udaljava radi jasne vidljivosti. Tijekom grupnog kretanja, vješto prati odostraga, vodi sprijeda ili snima zanimljive bočne scene ronilačke grupe.

Robot je dakle primjenjiv u raznim situacijama. Od podvodnog inženjeringa gdje osigurava kontinuirano praćenje ronilaca u podvodnom inženjerstvu kao i ažuriranje mjerenja, do zaštite mora gdje se fokusira na više ronilaca, nudeći
stabilno praćenje i podršku za aktivnosti poput čišćenja morskog otpada.

Foto:Screenshot/YouTube

Robot bi se također mogao pokazati "zlatnim" kada je traganje i spašavanje u pitanju jer fokusirajući se na spasilačko osoblje, AI Diver Tracking osigurava praćenje u stvarnom vremenu, potvrđuje situacije traganja i spašavanja i poboljšava ukupnu učinkovitost odašiljanjem podvodnih informacija osoblju na površini.

AI Diver Tracking funkcija je raspoloživa od 15. siječnja 2024. kao dio besplatne softverske nadogradnje za FIFISH V-EVO podvodni robot, dok će za ostale aktualne FIFISH modele nadogradnja slijediti uskoro nakon toga.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.