3 min. čitanja

Šibensko-kninska županija kupila Tijata i sad apelira za donacije: "Podržite obnovu legendarnog broda!"

Šibensko-kninska županija kupila Tijata i sad apelira za donacije: "Podržite obnovu legendarnog broda!"
Foto: Tonka Kursar / Nataša Stojanović

ŠIBENIK - Potaknuti interesom javnosti, posebice inicijativom 'Tijat u srcu', Šibensko-kninska županija je ovo ljeto s Jadrolinijom dogovorila kupnju legendarnog putničkog broda 'Tijat' i postala njegov novi vlasnik.

- U cilju nam je „Tijat“ obnoviti i prenamijeniti u plovni brod-muzej koji bi povezivao sve istaknute atrakcije u šibenskom arhipelagu, od Tvrđave sv. Nikole i Posjetiteljskog centra „Kanal sv. Ante“ do Centra koralja Zlarin i Memorijalnog centra „Faust Vrančić“ na Prviću, a u planu je u rutu najvoljenijeg broda uključiti i Tribunj i Skradin (NP „Krka“).

U tom pothvatu su nas podržali i pomoć obećali gradovi Šibenik, Vodice i Skradin te  općine Tribunj i Tisno, kao i Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije te im se, ovom prilikom, svima od srca zahvaljujemo.

No, svjesni kako jedino zajedničkim snagama možemo pomoći „Tijatu“ da ponovno zaplovi i nastavi svoj „životni put“ kao brod-muzej u šibenskom arhipelagu, gdje i pripada - pozivamo zainteresiranu javnost da svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pomogne u obnovi broda „Tijat“ - poručuju iz Županije.

PODACI ZA UPLATU DONACIJA ZA OBNOVU BRODA „TIJAT“:

Naziv primatelja: Šibensko-kninska županija

Adresa primatelja: Trg Pavla Šubića I. br. 2, 22000 Šibenik

IBAN primatelja: HR4323900011800015002

Model: 68

Poziv na broj primatelja: 7358 - OIB uplatitelja

Opis plaćanja: Donacija za Tijat

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Šibenčani emotivno dočekali svog Tijata
ŠIBENIK - Tijat je napokon došao tamo gdje ga najviše vole, svojoj kući, voljenom Šibeniku. Rezultat je to napora velikih entuzijasta koji su posredovanjem između vlasnika ovog 68 godina starog broda, Jadrolinije, koji ga je namijenio u otpis i rezalište i Šibensko-kninske županije koja je poslušal…
ŠIBENČANI SPASILI TIJATA! Od Jadrolinije ga preuzima županija: “Ovo je drugi brod nakon Galeba koji će se spasiti, ali s jednom bitnom razlikom...”
ŠIBENIK - Za nekoliko dana, točnije 4. listopada 2023. godine legendarni brod Tijat Jadrolinija predaje u vlasništvo Županije Šibensko Kninske, doznajemo od zaslužnih Šibenčana koji već devet godina rade na ovoj inicijativi. - U tijeku su pravne formalnosti oko preuzimanja broda oko čega je najviše…
Dobri starac na remontu – Ovo je njegovih 37 metara povijesti | | Morski HR
ŠIBENIK - Motorni brod Tijat je klasični putnički brod za lokalne linije u sastavu flote hrvatskog nacionalnog brodara Jadrolinije. Izgrađen je 1955. godine u brodogradilištu Brodosplit. Do 1991.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.