2 min. čitanja

Šibenski veslači iz Krke na Europskom juniorskom prvenstvu

Šibenski veslači iz Krke na Europskom juniorskom prvenstvu
Foto: Nives Crnogaća

ŠIBENIK - Kraj prošlog, kao i početak tekućeg tjedna, bio je ispunjen trima veslačkim događajima u kojima su sudionici bili članovi (i članice dakako!) najstarijeg i najuspješnijeg sportskog kluba u Šibeniku. Podsjetimo, u subotu 20. svibnja vrlo uspješno je odrađena regata za „Kup Dalmacije 2023.“ u Kaštelima, a u ponedjeljak 22. svibnja Krka je dobila Nagradu Šibensko-kninske županije kao najviše priznanje Županije povodom (prvih) 100 godina od osnivanja.

Treći događaj kojeg svakako valja zabilježiti je nastup nacionalnog četverca na pariće na „European Rowing Under 19 Championships“ koje je 20. i 21. svibnja održano u Francuskoj (Brive-La-Gaillarde). Ponosimo se činjenicama da je u sastavu četverca veslao naš Bartol Medić, te da je posadu na velikom Natjecanju vodio glavni trener Kluba gosp. Milan Radečić.

Foto: Nives Crnogaća

U strašnoj konkurenciji posada iz 13 zemalja našima je veliko („A“) finale izmaklo za samo 3 sekunde, da bi u malom („B“) finalu bili u borbi s Francuskom sve do zadnjih 500 metara. U cilj su ušli kao drugoplasirani uspjevši se oduprijeti žestokom napadu Grčke, dok posade Švicarske, Estonije i Ukrajine nisu imale šanse ozbiljnije im se primaknuti. Kao komentar trenera Radečića možemo istaći da je prava šteta što posada nije imala više zajedničkih treninga jer bi onda i plasman bio bolji, ali neovisno o toj činjenici opći dojam je vrlo povoljan.

Bartola i njegove kolegice i kolege u Klubu tek čekaju još tri vrhunca ovogodišnje sezone, od kojih je prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske početkom srpnja u Zagrebu, a onda i borba za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu – predolimpijskoj regati u Parizu (početak kolovoza), te nastup na Prvenstvu Balkana u Bukureštu (sredina rujna). Poželimo im dobro zdravlje i uspjeh u školi, a onda će i veslački rezultati biti onakvi kakvima se nadamo!

Dražen Crnogaća

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.