1 min. čitanja

Šibenik uređuje plažu u Zablaću u sklopu projekta "Sanacija pomorskog dobra"

Šibenik uređuje plažu u Zablaću u sklopu projekta "Sanacija pomorskog dobra"
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Grad Šibenik je od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dobio 65.000,00 EUR-a za nastavak uređenja plaže u Zablaću u sklopu projekta „Sanacija pomorskog dobra u Zablaću – faza II“.

Projekt je prijavljen na javni Poziv za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2023. godini.

Sanacijom se planira izraditi betonski obalni zid, odnosno plomba koja služi kao zaštita od podlokavanja obale djelovanjem mora u duljini od 52 metra. Planirana je površinska obrada zaobalne površine izradom nearmirane betonske ploče u površini od 585 kvadratna metra te sanacija postojećih i izrada novih stepenica koje služe kao pomoć pri ulasku u more te postavljanje pripadajućih rukohvata.

U sklopu projekta „Sanacija pomorskog dobra u Zablaću - faza II“ planira se i dodatno uređenje plaže postavljanjem komunalne opreme i uređenjem dijela plaže namijenjenog djeci, javljaju iz Grada Šibenika.

Riječ je o nastavku sanacije plaže u Zablaću, koja je oštećena djelovanjem atmosferskih prilika i mora. Naime, u prosincu 2022. godine, u sklopu projekta „Saniranje pomorskog dobra u Zablaću“, dovršen je prvi dio obnove pomorskog dobra u ukupnoj duljini od 147 metara te 933 kvadratna metra.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.