3 min. čitanja

ŠEST MJESECI NEMAJU PLAĆE! Za sutra najavljen prosvjed radnika Brodotrogira

ŠEST MJESECI NEMAJU PLAĆE! Za sutra najavljen prosvjed radnika Brodotrogira
Foto: Brodotrogir / Stožer za obranu Brodotrogira

TROGIR – Stožer za obranu Brodotrogira za četvrtak, 18. ožujka organizira prosvjed sadašnjih i bivših radnika jer, kako kažu, već šest mjeseci da gazda Danko Končar ne izvršava svoje obveze prema radnicima, tj. ne  isplaćuje plaće, dogovorene otpremnine te uskraćuje i druga prava radnicima već 2-3 godine.

Priopćenje i poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, brodograditelji, sugrađani i svi ostali,

želimo vas obavijestiti kako su radnici Brodotrogira dovedeni pred zid! Nedostaje samo streljački vod !

Zato smo 18.siječnja 2021.g. osnovali STOŽER ZA OBRANU BRODOTROGIRA. Tada se sastalo nas nekoliko  sadašnjih i bivših radnika Brodotrogira, kako bi udruženi izborili naše osnovno ljudsko pravo, pravo na život.  Naime, tada je bilo već šest mjeseci da naš gazda Danko Končar ne izvršava svoje obveze prema radnicima, tj. ne  isplaćuje plaće, dogovorene otpremnine te uskraćuje i druga prava radnicima već 2-3 godine.

Od tada je prošlo mjesec dana, pokušali smo dogovorom, sastancima, molbama ali naš problem se samo produbljuje,  a rješenje se ne nazire. Samo se gomilaju dugovi prema nama, radnicima,a tako se gomilaju naši dugovi prema  bankama…. Više ni sami ne znamo od čega živimo!

Zaključili smo da se moramo na drugi način izboriti za ono što je naše. Odlučili smo se na slijedeći korak, a to je da  javnosti i institucijama glasno i jasno iznesemo naše probleme, u nadi da ipak nije kasno. Izaći ćemo na Gradski trg u  centru našeg grada Trogira i javno iznijeti sve šta nas tišti.

Naš glas se mora čuti i zato pozivamo sve kolege RADNIKE, sadašnje i bivše škverane, svih statusa i radnih mjesta iz  svih firmi koje su vezane za naš ŠKVER, Brodotrogir, da nas javno podrže u nastojanju da obranimo i vratimo naša  radna mjesta i osiguramo budućnost našoj djeci svojim poštenim radom. Pozivamo sve UDRUGE, SINDIKATE, SVE  političke stranke u našoj lokalnoj zajednici i šire da nam daju podršku i budu nam partneri u SPASU NAŠEG ŠKVERA  I BRODOGRADNJE U CIJELOSTI!!!!

Pozivamo i sve inicijative izvan i unutar brodogradnje iz cijele Hrvatske, posebno iz ostalih brodograđevnih sredina, iz  Splita, Pule, Rijeke…… da nam daju podršku.

Kako na prosvjedu ne smije biti više od 25 osoba molimo sve gore navedene da nam svoju pismenu podršku javno  iskažu u grupi na facebook-u „STOŽER ZA OBRANU BRODOTROGIRA“ ili nam je upute na našu e-mail adresu:  szobt2021@gmail.com

Sve potpore ćemo pročitati na prosvjedu i javno se svima zahvaliti jer, ZAJEDNO SMO JAČI!

PROSVJED „ ŠKVERANIMA JE PRIKIPILO“

ĆE SE ODRŽATI U SUBOTU, 20.2.2021.g. u 1100

na OGRAĐENOM DIJELU TRGA IVANA PAVLA II, u TROGIRU

Zbog epidemioloških mjera na prosvjedu ne smije biti više od 25 prosvjednika!

U slučaju da se to prekrši Stožer i odgovorne osobe mogu biti kažnjene sa najmanje 10.000,00 kuna. Znači, netko  kome su Danko Končar, Nenad Končar, Aleksandar Končar i Mateo Tramontana dužni najmanje 20.000,00 kuna može biti kažnjen, sa bankovnog računa će mu „skinuti“ taj novac, sa računa koji je već u velikom minusu ZBOG NJIH!  Dok ONI mogu mirno šetati i nitko ih ne kažnjava bez obzira na njihove milijunske dugove radnicima i državi!

Prosvjed nije zadnji korak naše borbe!

Jer, ako se ne ispune obećanja direktora Tramontane, da će do kraja veljače 2021.g.radnicima uplatiti sva dugovanja,  organizirat ćemo odlazak u Zagreb i u metropoli tražiti pravdu.

A posljednji korak je obračanje europskim institucijama, najprije međunarodnom sindikatu „Industial ALL Global  Union“, a potom i Europskoj komisiji”, stoji u priopćenju i pozivu na prosvjed kojeg potpisuje Stožer za obranu Brodotrogira.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.