2 min. čitanja

Seksistički oglas zgrozio javnost – Noćni klub u Dalmaciji traži mlade djevojke koje će nositi minice i navoditi goste da im plaćaju piće

Seksistički oglas zgrozio javnost – Noćni klub u Dalmaciji traži mlade djevojke koje će nositi minice i navoditi goste da im plaćaju piće
Foto: Pixabay/Ilustracija

Oglas za posao koji se poput munje proširio Twitterom zgrozio je hrvatsku javnost. Jedan noćni klub u Dalmaciji traže mlade djevojke koje će glumiti da su gošće kluba te izazovnom odjećom navoditi goste da im plaćaju skupa pića, prenosi 24 sata.

Dotični klub, naime, traži atraktivne djevojke za svakodnevni rad, 7 dana u tjednu, od 22 do 3 sata ujutro uz satnicu od 40 kuna. Sve naravno na studentski ugovor, uz osigurani smještaj, jedan kuhani obrok dnevno i plaćeni prijevoz. Radni zadatak je – umjetno punjenje. Što to konkretno znači?

Umjetno punjenje je “klupski” izraz koji podrazumijeva da zaposlenice/djelatnice/studentice angažirane na tom zadatku, glume da su gošće kluba i da kao takve navedu druge goste da ih časte pićem. Što skupljim to bolje, a cilj je da ih naivni gosti počaste s najmanje 5 pića u jednoj noći. Djevojke bi obavezno trebale naručiti piće koje nije na stolu, a ne moraju ga čak ni popiti. U oglasu stoji da cure s čašom mogu otići na WC i tamo proliti piće pa naručiti novo.

– Od pića koje gosti već piju (boca) ne radimo klubu promet, ta pića u već naplaćena, a vi ih trebate animirati da vama uzmu neko drugo piće i da dodatno potroše. Trebate biti vesele, nasmijane, plesati, međusobno surađivati. To će vam uvelike olakšati posao. Trebate animirati goste cijelo vrijeme jer tako održavate atmosferu. Osim osmijeha, svakako komunicirati s ostalim gostima ako vam sami ne prilaze, nakon nekog vremena same se priključite u neki separe ili za stol kod ekipe koja vam djeluje da bi im to odgovaralo – navodi se između ostalog u dotičnom oglasu, u kojem se od studentica očekuje da budu odjevene u pripijenu, izazovnu odjeću.

Foto: Screenshot/24sata

Uz sve navedeno, djevojke bi se svaki dan trebale fotografirati i svoje izazovne slike slati u grupu, a ukoliko slike ne budu dobre poslodavac će smatrati da posao nije napravljen do kraja.  A da bi cure ispale dobro moraju, kako stoji u uputama, stajati uspravno, s uvučenim trbuhom, izduženim vratom i grudima izbačenima u prvi plan.

Pokušali smo pronaći dotični oglas na Twitteru, no isti je po svemu sudeći uklonjen nakon što je izazvao gomilu negativnih komentara zbog prirode oglasa koji mnogima zvuči kao da traži prostitutke.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.