2 min. čitanja

Šef crikveničkog SDP-a o ostavci HDZ-ovog gradonačelnika: "Jedva je čekao, protiv njega se vode brojni sudski procesi"

Šef crikveničkog SDP-a o ostavci HDZ-ovog gradonačelnika: "Jedva je čekao, protiv njega se vode brojni sudski procesi"
Foto: TZ Crikvenica / Facebook

CRIKVENICA - Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Crikvenica Mario Kružić objavio je izjavu povodom ostavke crikveničkog gradonačelnika Damira Rukavine.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

- Kao stanovnik Grada Crikvenice iznenađen sam da Damir Rukavina ne želi slavodobitno završiti svoj 4 mandat s vatrometom izvršenih projekatakoje je obećao svojim biračima i tako na velika zvona otići u mirovinu. U vrijeme dok se produžuje radni vijek i svaka generacija sve kasnije ide u mirovinu, naš sada već bivši Gradonačelnik (koji je izabran na mandat od 4 godine te ne podliježe dobnoj granici za mirovinu) jedva je dočekao da nekoliko mjeseci nakon 65. rođendana napusti “kormilo” našeg Grada. 

Zanimljivo kako se toga nije sjetio prije 2,5 godine i rekao svojim biračima: "ekipa, ja ću na pola mandata imati 65 godina i odoh ja, ostavljam vas u sigurnim rukama moje zamjenice!" Prije će biti da je računao kako će svi njegovi “kosturi iz ormara” nekim čudom nestati, a mirovina pričekati još koju godinu. A možda i još pokoji mandat.

Kao predsjednik SDP-a Crikvenice i protukandidat s liste SDP-PGS na posljednjim lokalnim izborima, ne vjerujem da su godine života pravi razlog, a postoje najmanje dva jača razloga: prvi, da brojni sudski procesi i prijave protiv njega više ne mogu stajati ni stati u ladice raznih institucija, i drugi, povezan s tim-da je postao preveliki teret svojoj stranci u izbornoj godini pa je svakako politički pametnije smanjiti štetu i do idućih izbora koristiti mogućnost postavljanja “nekompromitirane“ zamjenice i pripremati se s nekim novim ljudima za lokalne izbore 2025. godine.

Kako god, za građane i nas kao političku opoziciju u Gradskom vijeću se ništa posebno neće promijeniti jer je javna tajna da sad već bivšeg čelnika Grada nitko previše nije viđao na svom poslu.

Najveći je dobitnik vladajuća stranka i nova Gradonačelnica kojoj želim puno sreće u upravljanju Gradom Crikvenica! A na nama je da radimo na tome da joj olakšamo da se ne muči više od tih preostalih 1,5 godinu do idućih izbora", stoji u izjavi.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnik Crikvenice podnio ostavku!
HDZ-ov Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina danas je objavio da podnosi ostavku. Na toj dužnosti bio je 15 godina, a za gradonačelnika je izabran četiri puta. Ostavku je najavio u priopćenju za javnost, kojeg prenosimo u cijelosti: “Poštovane sugrađanke i sugrađani, poštovani predstavnici medija, Danas sam podnio ostavku na
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.