2 min. čitanja

Sedmi rođendan Baronea: Slavljenička sunčana nedjelja i odlična atmosfera na šibenskoj tvrđavi

Sedmi rođendan Baronea: Slavljenička sunčana nedjelja i odlična atmosfera na šibenskoj tvrđavi
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Prigodnim i besplatnim programom za sve Šibenčane i njihove goste, u nedjelju je obilježena sedma obljetnica otvorenja obnovljene tvrđave Barone.

Nakon tvrđave svetog Mihovila, riječ je o drugoj obnovljenoj kopnenoj tvrđavi na području Šibenika čija je obnova završena 2016., a koju je iniciralo Društvo za očuvanje šibenske baštine 'Juraj Dalmatinac'.

Foto: Grad Šibenik

- U sedam ljeta na Baroneu je održano više od 170 večernjih događanja, uz brojna dnevna događanja izvan ljetne sezone, poput edukativnih i kreativnih radionica, dječjih predstava ili posebno osmišljenih i prilagođenih tura za posjetitelje. Sve to govori u prilog značaju koji ova tvrđava ima za Šibenčane i goste iz Hrvatske i svijeta - poručili su iz Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik koja upravlja obnovljenim tvrđavama.

Upravo je jedan takav edukativan i kreativan program ove nedjelje privukao brojne Šibenčane, velike i male na tvrđavu Barone odakle 'puca' možda najljepši pogled na šibenski arhipelag. Tako su posjetitelji danas mogli prošetati bedemima Baronea i doznati nešto više o značaju tvrđave u obrani Šibenika u ratovima u 17. stoljeću uz stručno vodstvo arheologa Andrije Nakića.

Posjetitelj su se mogli okušati i u tematskim VR igrama, dok su za djecu pripremljene kreativne radionice poput one izrade bagatina, starog šibenskog kovanog novca.

Tko to dosad nije učinio, mogao se danas učlaniti u Klub prijatelja šibenskih tvrđava i time si ubuduće osigurati brojne pogodnosti ne samo na Baroneu već i tvrđavama sv. Mihovila i sv. Ivana te Kući umjetnosti Arsen.

- Otkako je otvorena 2016., Barone je postao i turistička i kulturna atrakcija, mjesto posebne atmosfere koje večernjim programima privlači ljubitelje dobrog filma, glazbe i plesa, mjesto za učenje o povijesti grada, mjesto za igru, mjesto za druženje i uživanje u kavi sa spektakularnim pogledom - poručili su, među ostalim, iz Tvrđave kulture Šibenik.

- Ulaz na tvrđavu Barone ove je nedjelje bio besplatan te ostaje besplatan sve do kraja veljače, a za sve informacije o programima pratite stranice Tvrđave kulture - poručuju iz Grada Šibenika

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.