2 min. čitanja

SAVUDRIJA Vlasnici parcela uz gradilište plaže i šetnice zatražili obustavu radova

SAVUDRIJA Vlasnici parcela uz gradilište plaže i šetnice zatražili obustavu radova
Foto: Istra24

SAVUDRIJA - Dvadesetak vlasnika parcela u blizini gradilišta u Savudriji zatražilo je od suda u Bujama da odredi mjeru zabrane radova s obzirom da se dijelom obavljaju na parceli u privatnom vlasništvu.

Osim toga, na jednom dijelu se privatne parcele koriste za prijevoz građevinskog materijala i prolaz teške mehanizacije, piše Istra24.

Na obali u Savudriji već se mjesecima izvode opsežni građevinski radovi koji radikalno mijenjaju izgled tamošnje obale. Ispred privatnih, pretežno slovenskih, vlasnika parcela, pred sudom se jučer pojavio Janez Jarc.

- Ističemo da je put na čestici 128/3 k.o. Savudrija, kojeg su suvlasnici za svoje potrebe uredili za prolazak automobilima, sada uništen mehanizacijom koja se koristi za izgradnju projekta bez suglasnosti vlasnika - izjavio je pred sudom Jarc.

Vlasnici parcela tvrde da se na jednom dijelu parcele 128/3 čak i gradi. Zastupnica investitora, tvrtke Čista voda d.o.o. odbacila je te tvrdnje i suglasila se s prijedlogom da se na licu mjesta izvrši očevid.

Viša sudska savjetnica Emina Pekas odlučila je da se izvrši uviđaj na terenu za desetak dana, kao i da se obavi vještačenje mjernika.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Prosvjed u Umagu protiv devastacije savudrijske obale: “Naše turiste presreću naoružani stražari i tjeraju ih s plaže”
UMAG/SAVUDRIJA - Na prosvjedu “Njima more, nama zidovi” održanom u uvali “Crveni Vrh”, ispod Hotela Petram pokraj Umagu, govornici su još jednom ukazali na katastrofalnu devastaciju tamošnje obale u produkciji investitora u Resort Petram i umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea, piše Istra24. Mon…
FOTO Ministarstvo mora potvrdilo: “Betoniranje mora u Savudriji je legalno”
Radikalnim građevinskim zahvatima u naselju Alberi, koje se nalazi u Savudrijskoj vali, potpuno se mijenja obalna crta, a građani strahuju da se radi o nepovratnoj devastaciji obale. Na pomorskom dobru Grad Umag investira 1,2 milijuna eura u izgradnju obalne šetnice - ceste, pri čemu nestaju prirod…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.