1 min. čitanja

Saljani će zbog radova na lukobranu ostati bez luke dulje od tri godine, putovat će u Zaglav na autobus

SALI – Sali na Dugom otoku ostaju bez upotrebe svoje luke više od sljedeće tri godine. Naime, toliko će trajati radovi na novom lukobranu, a Saljani će pritom putovati u Zaglav, gdje će ih čekati autobus.

– Kako će stanovnicima Dugog otoka biti omogućeno putovanje u njihova mjesta, prvenstveno mislim na Sali, kada počnu radovi na izgradnji luke? Kako će ti stanovnici biti povezani sa kopnom i svim mjestima kuda trebaju ići? To je vrijedan projekt, no zanima me mobilnost otočana – kazala je zastupnica u zadarskoj Županijskoj skupštini Nevenka Marinović, apostrofirajući da se projket financira EU sredstvima, prenosi Zadarski.hr.

Foto; MMPI

Zadarski župan Božidar Longin rekao je da sredststva EU iznose 85 posto, a da 15 posto radova plaća Ministarstvo mora.

– To je projekt vrijedan više od 90 milijuna kuna. U Salima će se raditi novi lukobran, u dužini od 116 metara, te 150 metara duga obala. Trebat će 38 mjeseci da se to sve napravi i nije svejedno kako  će se otočani u tom periodu povezivati s kopnom. O tome smo imali razgovore u “Liburniji”.  Luka Sali će već od 15. studenog biti zatvorena za promet. Stoga smo s “Liburnijom” organizirali prijevoz Daljana iz luke u Zaglavu – rekao je Božidar Longin.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.