>
  1 min. čitanja

„SafetyNet- Bitka za sigurnost“ u Kaštelima

„SafetyNet- Bitka za sigurnost“ u Kaštelima
Foto: PU splitsko dalmatinska

Preventivni projekt Policijske uprave splitsko-dalmatinske „SafetyNet-Bitka za sigurnost“ nastavio se u četvrtak aktivnostima na području Kaštela. U prostorijama Grada Kaštela održana je panel rasprava i informiranje građana o sigurnosti na Internetu i računalnim prijevarama.

Nakon sjednice Vijeća za prevenciju, Grad kaštela bio je domaćin panel rasprave vezano uz računalnu sigurnost, a policijski službenici su informirali građane na području Kaštel Sućurca.

Na panel raspravi sudjelovali su pročelnica Antonia Kljajić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, načelnik PP Kaštela Neno Gudelj,  Ivna Poljak Marunica, policijska službenica  koja je stručnjak za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelju poslova prevencije.

Uz sudjelovanje članova Vijeća za prevenciju i njihovih partnera, uspješno smo inicirali da tema računalne sigurnosti svakako postane dio svakodnevnog promišljanja i to posebno u cilju podizanja razine sigurnost na Internetu. Sudionici panela iskazali su interes uz navođenje osobnih primjera od rizika u poslovanju do rizika kojima su izložena i djeca.

Poseban je naglasak stavljen na potrebu informiranja roditelja i djece, a sve kako bi shvatili opasnosti koje vrebaju na Internetu i društvenim mrežama i kako bi oštećeni događaje prijavili policiji i zatražili pomoć. želimo da točne informacije na koji način se zaštititi, kako zaštititi našu djecu, ali i izbjeći mogućnost da budete prevareni, dođe do svakog građanina Splitsko-dalmatinske županije tijekom 2023.godine.

Tijekom panela govorilo se i o konkretnim primjerima iz prakse iz kojih je lako zaključiti da je lako biti prevaren, obzirom na ustrajnost i blagoglagoljivost onih koji nam navodno nude odličnu zaradu ili romantičnu vezu. Različite vrste prevare svakako se baziraju na krađi podataka, kako osobnih, tako i podataka o  računima i slično. Opreza nikad dovoljno, zbog toga oprezno prije klika.

Konačan zaključak bio je da svakako treba ustrajati u  informiranju građana, proširivati znanja koja imamo i oplemenjivat ih novim informacijama.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.