2 min. čitanja

S početkom sezone, krenulo i divlje kampiranje u Istri

S početkom sezone, krenulo i divlje kampiranje u Istri
Foto: Regional Express

PULA - Sezona u Istri već je u punom jeku, stoga građani sve češće nailaze na ilegalna kampiranja. Uz plaže, po šumicama i parkinzima, na Lungomareu pa čak i kod pulskog groblja - stranci u kamperima ljetuju po Puli posve besplatno. Naravno, prizori ilegalnim kampiranja nisu specifični samo za Pulu, već i za cijelu istarsku obalu.

Ako odete navečer na kupanje na Stoju ili bilo koju manje frekventniju turističku lokaciju u Puli, vidjet ćete kampere kako pristižu, parkiraju se i spremaju se noćiti. Od naših čitatelja često dobivamo upite i fotografije slučaja ilegalnog kampiranja. Jedan od čitatelja portala Regional Express požalio se na kampere koji zauzimaju parkirna mjesta uzduž Lungomare šetnice, uz samo more.

Drugi čitatelj poslao je fotografiju s pulskog groblja na čijem su parkingu svoj kamper parkirali turisti. Često se kampisti parkiraju na pozicijama gdje ima vode, stoga je groblje idealna prilika za besplatno kampiranje.

- Tijekom proteklog razdoblja izvršena su 43 nadzora od strane komunalnih redara za nelegalno kampiranje u redovnim ophodnjama i po prijavama građana, a kojom prilikom su prekršitelji napustili mjesto kampiranja nakon upozorenja - javljaju  iz Grada Pule.

Foto: Regional Express

Kako je ovo konstantan problem koji očito nervira lokalno stanovništvo, Grad Pula poziva sve one koji uoče ilegalne kampiste da prijave slučaj komunalnim redarima.

- Zbog potrebe bržeg i učinkovitijeg djelovanja redarstva, povećanja prisutnosti redara na terenu te svakodnevnog održavanja komunalnog i prometnog reda od 1. svibnja 2023. godine u primjeni je Odluka o radnom vremenu službenika na poslovima redarstva kojom je propisan smjenski rad redara koji je organiziran u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada dvokratno ili smjenski od 8.00 do 24.00 sata, a sve prema posebno utvrđenom rasporedu smjena. Ujedno napominjemo da su pojačane kontrole lokacija na kojima su uočeni divlji kamperi - odgovaraju iz Grada Pule.

Građani mogu prijavu, kao i do sada uputiti Upravnom odjelu za komunalni sustav i upravljanje imovinom, Odsjeku za redarstvo, zaštitu i mjesnu samoupravu u elektroničkom obliku na e-mail adresu:  redarstvo@pula.hr ili telefonskim putem na broj: 099/368 28 21 i 099/368 28 22."

Kazna za ilegalno kampiranje iznosi od 200 do 1500 eura, a propisano je i da za navedeni prekršaj turistički inspektor može naplatiti novčanu kaznu na mjestu izvršenja prekršaja u iznosu od 150 eura.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.