1 min. čitanja

S paluba dvaju kruzera u more pale dvije osobe

S paluba dvaju kruzera u more pale dvije osobe
Foto: Wikimedia

Američka obalna straža najavila je obustavu odvojenih operacija potrage za dvije osobe koje su pale s paluba dva kruzera.

Prva potraga provedena je za 28-godišnjim muškarcem Tylerom Barnettom, koji je nestao s kruzera Carnival Glory u ponedjeljak navečer otprilike 30 Nm jugozapadno od Southwest Passa u Louisiani. Unatoč tome što je pokrivala golemo područje, potraga je bila neuspješna, javlja gCaptain.

Carnival je izvijestio da je Barnett zadnji put viđen na sigurnosnoj kameri u ponedjeljak oko ponoći. Tvrtka je kasnije izvijestila da su otkrili nove sigurnosne snimke na kojima se vidi kako putnik u ponedjeljak rano ujutro pada u more.

Obalna straža rasporedila je zračne i površinske pretrage u izazovnim vremenskim uvjetima, uključujući visine valova od 3 do 5 metara, ograničenu vidljivost i olujne vjetrove. Nažalost, ti nepovoljni uvjeti otežali su napore u potrazi, što je dovelo do teške odluke o obustavi aktivnih pretraživanja.

Druga potraga provedena je za 30-godišnjim članom posade kruzera MSC Seascape. Kako se izvješćuje, član posade, indijski državljanin, pao je u more u Atlantskom oceanu sjeverno od Aguadille u Portoriku.

Posljednji je put primijećen kako pada otprilike 25 metara od pramca kruzera s visine od otprilike 10 metara iznad mora. Kruzer je izvijestio da je bacio tri koluta za spašavanje s imenom kruzera i porinuo spasilački brod koji je s broda krenuo u potragu za njim.

Spasilačke ekipe pronašle su kolute za spašavanje, ali nisu pronašle preživjelog tijekom potrage.

Unatoč opsežnim naporima potrage koji pokrivaju oko 887 četvornih nautičkih milja, osoba se i dalje vodi kao nestala.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.