1 min. čitanja

Rusija proglasila Hrvatsku neprijateljskom zemljom

Rusija proglasila Hrvatsku neprijateljskom zemljom
Photo: Kreml.ru

Ruska vlada dodala je Hrvatsku na popis neprijateljskih zemalja, protiv kojih se poduzimaju protumjere, a na tu listu dodane su i Slovenija, Grčka, Danska te Slovačka.

U priopćenju ruske vlade stoji da je Direktiva donesena kako bi se osigurala provedba Predsjedničke izvršne naredbe o protumjerama kao odgovor na neprijateljske akcije stranih država, usvojene 23. travnja 2021.

To konkretno znači da navedene zemlje više ne mogu zapošljavati lokalno osoblje u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a Grčkoj je postavljeno ograničenje od 34 osobe, Danskoj 20, a Slovačkoj 16 osoba.

U svibnju 2021. slična su ograničenja odobrena za diplomatske urede Sjedinjenih Država i Češke, a na listi neprijateljskih država Rusije od ožujka se, uz Europsku Uniju i Veliku Britaniju - nalazi još 20-ak zemalja.

Popis koji je odobrila Vlada nije, kažu, konačan te se može dodatno proširiti u svjetlu nastavka neprijateljskih akcija stranih država protiv ruskih predstavništava u inozemstvu, stoji u objavi ruske vlade.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.