1 min. čitanja

Rusija i Kina okončale zajedničke vježbe - vježbale kako zarobiti podmornicu

Rusija i Kina okončale zajedničke vježbe - vježbale kako zarobiti podmornicu
Foto: Pixabay/Ilustracija

Rusija i Kina okončale su pomorske vježbe u Istočnom kineskom moru, nakon tjedan dana zajedničkih vježbi koje su uključivale uvježbavanje zarobljavanja neprijateljske podmornice i gađanje protivničkog broda artiljerijom, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

U vježbi pod nazivom “Pomorska interakcija-2022” od 21. do 27. prosinca sudjelovala je ruska pacifička flota, a izvedena je u vodama kod Zhoushana i Taizhoua u kineskoj pokrajini Zhejiang, navodi kineska službena novinska agencija Xinhua, prenosi Reuters.

- Odredi ratnih brodova Pacifičke flote i pomorskih snaga Narodnooslobodilačke vojske Kine završili su praktične zadatke u okviru bilateralne pomorske vježbe”, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. “Brodovi dviju zemalja, uz potporu protupodmorničkog zrakoplovstva, zajednički su tragali za podmornicom uvjetnog neprijatelja i ispalili niz mlaznih dubinskih bombi - priopćilo je ministarstvo.

Ministarstvo je objavilo video koji prikazuje skupinu ruskih i kineskih ratnih brodova u Istočnom kineskom moru, pri čemu ruski mornari razgovaraju na madnarinskom sa svojim kineskom kolegama.

Nekoć vođa u globalnoj komunističkoj hijerarhiji, Rusija je nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. sada mlađi partner Kini koja je već lider u nekim tehnologijama 21. stoljeća.

Kineski lider Xi Jinping razgovarat će s predsjednikom Vladimirom Putinom prije kraja godine, objavio je TASS, prenosi N1.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.