2 min. čitanja

RUŠENJE VRUJE Odbačena žalba Stipe Latkovića!

RUŠENJE VRUJE Odbačena žalba Stipe Latkovića!
Foto: Youtube / Screenshot

VRUJA - Nezakonito izgrađene građevine koje se uklanjaju su: ceste, AB zidovi, vodospreme, dogradnja, betonske obale, jacuzzi i lukobran, a radovi se procjenjuju na  283.000 eura.

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbacila je žalbu koju je Latkovićeva tvrtka Point uložila na uvjete javne nabave. Njome je Državni inspektorat tražio izvođača koji će u uvali Vruja srušili ilegalno izgrađene objekte.

Državni inspektorat navodi da se nezakonito izgrađene građevine uklanjaju se temeljem sedam rješenja građevinskih inspektora, a riječ je o uklanjanju: ceste, AB zidova, vodospreme, dogradnja, betonske obale, jacuzzija i lukobrana.

S obzirom da se nalaze na izrazito nepristupačnu terenu, uklanjanje pojedinih građevina zahtijeva primjenu specifičnih postupaka zbog čega izvođača radova traže putem otvorenog postupka javne nabave.

Naime, dio radova uklanjanja izvođač će morati raditi iz mora, a i sav uklonjeni građevinski materijal mora biti zakonski uklonjen i skladišten te obala dovedena u prvobitno stanje. Uklanjanje nezakonito izgrađenih građevina procijenjeno je na  283.000 eura ili oko 2,13 milijuna kuna.

Državni je inspektorat pokrenuo otvoreni postupak javne nabave 27. veljače ove godine i trebao je biti otvoren tijekom ožujka, no zbog žalbe koju je investitor uložio, taj je rok pomaknut, prenosi Dalmatinski portal.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon istarskih divljaka, državna meta za rušenje je Latković i “njegova” Vruja, a on se žali: “Pa gdje meni?”
Nakon što je srušila bespravne objekte u Istri, država ima iduću metu. A to je uvala Vruja. Dok država traži tko će srušiti bespravne objekte, toj istoj državi žali se tvrtka povezana s investitorom Stipom Latkovićem. Protiv kojega se, apsurdno, ta ista država i građani bore godinama. Pogled koji o…
Vruja je napokon oslobođena, devastatorima oduzeta koncesija i moraju je napustiti!
Nakon dvije godine, firma Point je izgubila koncesiju nad Vrujom. Ministarstvo je konačno, odbilo tužbu ove tvrtke i donijelo rješenje kojim se potvrđuje odluka Županijske skupštine kojom im se oduzima koncesija. Vijest da im je ministarstvo odbilo tužbu i oduzelo koncesiju otkrila je na s…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.