2 min. čitanja

Ronioci iz podmorja Kornata izvadili poprilično otpada, većinom plastike

Ronioci iz podmorja Kornata izvadili poprilično otpada, većinom plastike
Foto: NP Kornati

KORNATI - Ekološki ronilački klub Leut iz Blaca s ušća Neretve u još jednoj uspješnoj akciji očistio je podmorje. Ovaj put na redu su bili Kornati.

U projektu o kojem smo već pisali "Divlji vezovi, neprijatelji podmorja", oko 30 certificiranih ronilaca ovog ronilačkog kluba putovalo je brodovima ustupljenim od ECOMED tvrtke na dogovorena mjesta, gdje im se tijekom čišćenja pridružuju ronioci iz lokalnih klubova.

Foto: NP Kornati

- Lijepe vijesti uvijek rado podijelimo! U sklopu projekta "Divlji vezovi, neprijatelji podmorja 2022." koji se održava pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske, ronioci ronilačkog kluba Leut Blace izvadili su iz mora veću količinu otpada, većinom plastike. Našla se tu i stolica, guma, pa čak i pribor za jelo. U galeriji pogledajte kako je akcija izgledala, a ovim putem se zahvaljujemo ERK Leut Blace! - poručili su iz Nacionalnog parka Kornati.

Foto: NP Kornati

Projekt "Divlji vezovi- neprijatelji podmorja" je realiziran u periodu od 23.  do 30. listopada 2022. godine. A ronioci su u suradnji s lokalnim samoupravama čistili podmorja Šibenskog otočja Drvenik Veli, Zlarin, Kaprije, Žirje dok su u NP Kornati odradili dvije akcije - na lokacijama Sedlasti bok i uvala Kravljačica. Leutu su se u NP Kornati pridružili članovi ERK "Periska" iz Ploča, PIK "Mornar" i RK "Nautilus" iz Splita.

O projektu “Divlji vezovi – neprijatelji podmorja 2022” bit će snimljen dokumentarni film, a svim lokalnim zajednicama bit će ustupljen snimljeni materijal u cilju promocije ekološki očuvanog i čistog Jadrana.

Foto: NP Kornati

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Eko akcija na otocima: “Divlji vezovi - neprijatelji podmorja”
Ekološko – ronilački klub Leut Blace (ERK Leut Blace) započinje ekološke akcije u sklopu projekta „Divlji vezovi – neprijatelji podmorja 2022“ na nedovoljno razvijenim i nerazvijenim otocima, koje će se odvijati od 23. do 30. listopada ove godine. U svakom danu održat će se jedna eko akcija čišćenja…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.