1 min. čitanja

RJEŠENJE ZA ISTOČNU OBALU Puljak u splitskoj luci planira nadvožnjak, a na mjestu autobusnog kolodvora - garažu!

RJEŠENJE ZA ISTOČNU OBALU Puljak u splitskoj luci planira nadvožnjak, a na mjestu autobusnog kolodvora - garažu!
Foto: Morski.hr/Grad Split

Planirana je izgradnja nadvožnjaka dužine oko 400 metara i širine 20 metara - što će stajati oko 10 milijuna eura, a još toliko će biti potrebno za ostale zahvate na istočnoj obali.

Ovo bi trebalo riješiti prometni kaos, dakle planirana je izgradnja nadvožnjaka i garaže s oko 1000 parkirnih mjesta. Sve skupa u vrijednosti od oko 20 milijuna eura.

Evo koje su glavne odrednice odrednice projekta koji će riješiti prometnu infrastrukturu istočne obale splitske Gradske luke!

Područje obuhvata uključuje Zvonimirovu ulicu, Bijankinijevu ulicu, Pojišansku ulicu, Gat Svetog Duje, Obalu kneza Domagoja, Zlodrinu poljanu, Ulicu Majstora Radovana i Ulicu Svetog Petra starog, dio Trga Mihovila Pavlinovića te Bregovitu ulicu. Također, obuhvaćeno je i raskrižje Zagrebačke ulice i Poljane kneza Trpimira.

- Siguran sam da politička nesuglasja neće utjecati na veliki projekt koji je od iznimne važnosti za Split. Nastaviti ćemo razgovore, a projekt ćemo poslati Hrvatskim cestama na stručno mišljenje - kaže Puljak.

Podsjetio je da su projekt predstavili prošlog ponedjeljka u Ministarstvu prometa, mora i infrastrukture, ozračje je bilo pozitivno i zaključeno je da projekt može biti podloga za nastavak zajedničkih aktivnosti na rješavanju prometnih poteškoća na splitskoj istočnoj obali.

Puljak je također izvijestio da je današnje predstavljanje prometnog rješenja za istočnu obalu početak kampanje nazvane "Gradimo sve u 16", u sklopu koje će 16 dana u nizu biti predstavljeno 16 projekata u gradu.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.