2 min. čitanja

Rijeka ugostila finale 60. izdanja Melodija Istre i Kvarnera

Rijeka ugostila finale 60. izdanja Melodija Istre i Kvarnera
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U Rijeci, na prepunom Trgu Riječke rezolucije, održano je finale jubilarnog, 60. izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj, Melodija Istre i Kvarnera, na kojem su pobjedu odnijela Tri mladića.

Prigodne riječi na samom početku večeri publici i izvođačima uputio je riječki gradonačelnik Marko Filipović, zahvalivši Melodijama Istre i Kvarnera koje čuvaju tradiciju svoga kraja te zaželjevši festivalu dug i uspješan život.

Pored gradonačelnika Filipovića, finalu MIK-a prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, kao i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Uz šesnaest natjecateljskih skladbi publiku su oduševili i nastupi mikovskih velikana, jer svoje su hitove izveli i posebni gosti.

Riječka publika je za najdraže skladbe večeri odabrala „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvođenju Dina Guščića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota kojima je dodijelila 197 glasova, druga je Gina Picinić sa skladbom “Sanesego moja mladosti“ (Andrej Baša) i 127 osvojenih glasova dok su treći bili Karin Kuljanić, Natko Štiglić i klapa Tić sa skladbom „Srce na cesti“ (Robert Grubišić/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić/Ivan Nino Načinović) koja je osvojila 105 glasova riječke publike.

Prema odabiru publike treće mjesto osvojila je skladba “Pelica od pine“ (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) u izvedbi Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta koje su skupile ukupno 88 bodova, drugo mjesto u ukupnom poretku sa 100 bodova osvojila je skladba “Sansego moja mladosti” (Andrej Baša) u izvedbi Gine Picinić, dok su ukupni pobjednici sa 121 osvojenim bodom Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto sa skladbom “Tri mladića” (Robert Grubišić – Robert Pilepić – Robert Grubišić).

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.