1 min. čitanja

Rijeka u listopadu oborila dosadašnje turističke rekorde -Ova sezona bit će mjerilo u ocjeni budućih turističkih dosega

Rijeka u listopadu oborila dosadašnje turističke rekorde -Ova sezona bit će mjerilo u ocjeni budućih turističkih dosega
Foto: Grad Rijeka

Prema podacima iz sustava e-visitor, u listopadu je u Rijeci ostvareno 14.124 dolazaka, što predstavlja povećanje od 47% u odnosu na listopad 2021. godine i 26% više u odnosu na listopad 2019. godine. U navedenom broju udio stranih gostiju je 74%.

Temeljeno na ovim brojkama, turistički rezultati u Rijeci u listopadu slijede pozitivan trend turističkih pokazatelja cijele 2022. godine.

U listopadu ove godine ostvareno je 36.015 noćenja što premašuje brojke iz 2021. za 34% te brojke iz 2019. za 27%. Strani turisti ostvarili su 80% noćenja.

Neuobičajeno dobri vremenski uvjeti za ovo doba godine zasigurno su jedan od značajnih čimbenika produženja posezone. Akcija „Mjesec hrvatskog turizma“ koju je provela Hrvatska turistička zajednica, a u koju se uključila i Turistička zajednica grada Rijeke s projektom Winter pass, poduprla je ovako značajan rast jer su se u akciju uključili i mnogi pružatelji usluga smještaja na teritoriju grada, dok su akcijom Winter pass obuhvaćeni i svi muzeji u Rijeci.

Promatrajući sveukupne pokazatelje za prvih 10 mjeseci 2022. godine razvidno je da su ove godine oboreni dosadašnji turistički rekordi te će se ubuduće ova sezona uzimati kao relevantna u ocjenjivanju budućih turističkih dosega. Naime, kumulativni podaci za prvih 10 mjeseci pokazuju rast dolazaka od 9% u odnosu na rekordnu 2019. godinu te 71% u odnosu na 2021. godinu. Promatrajući broj noćenja primjetan je trend rasta od 22% u odnosu na 2019. godinu i 56% u odnosu na 2021. godinu.

Geografski položaj Rijeke, rast turističkih dolazaka individualnih gostiju koji dolaze na destinaciju svojim automobilom, značajan porast broja registriranih privatnih kapaciteta te otvorenje novih hotela čimbenici su koji su svakako doprinijeli izuzetnim turističkim rezultatima na području grada Rijeke.

Turistički djelatnici grada Rijeke s optimizmom gledaju na predstojeće adventsko razdoblje nadajući se da će vrijeme koje dolazi donijeti sličan rast u dolascima i noćenjima kako stranih tako i domaćih turista.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.