1 min. čitanja

Rijeka bilježi 41% više turističkih dolazaka nego u siječnju 2022. godine

Rijeka bilježi 41% više turističkih dolazaka nego u siječnju 2022. godine
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U prvom mjesecu 2023. godine Rijeka bilježi uspješne turističke rezultate. Ostvareno je 7.844 turističkih dolazaka što je 41% više nego Rijeka bilježi 41% više turističkih dolazaka nego u siječnju 2022. godine. U tom povećanju strani turisti su ostvarili povećanje od 57%, a domaći 24%.

Što se tiče broja noćenja ostvarenih u siječnju, došlo je do sveukupnog povećanja od 22% u odnosu na siječanj 2022. godine., odnosno ostvareno je 23.070 noćenja. U broju noćenja udio stranih turista je bio gotovo 70%.

- Statistika pokazuje da su nam na početku sezone najvjerniji gosti bili Talijani što nas izuzetno veseli jer je to prva konkretna potvrda oporavka broja dolazaka s tog, nama izuzetno važnog tržišta. Prosječan boravak stranih turista u našem gradu premašio je 3,5 dana što nas također veseli - ističu iz Turističke zajednice grada Rijeke.

U ovo vansezonsko vrijeme i dalje je perjanica riječkog turizma privatni smještaj koji je ugostio preko 41% turista u odnosu na 39% onih koji su bili smješteni u riječkim hotelima.

Izuzetan razvoj ovog segmenta turističke ponude grada doveo je i do vrlo respektabilnog rezultata Rijeke na nivou cijele Hrvatske. Naime, Rijeka se u siječnju 2023. godine pozicionirala na treće mjesto po turističkom prometu u privatnom smještaju.

Paralelno s tim u konkurenciji svih hrvatskih destinacija Rijeka je zauzela  6. mjesto po sveukupnom broju noćenja u siječnju 2023. godine.

Ovaj broj noćenja doveo je Rijeku do respektabilnog udjela od 19% u sveukupnom turističkom prometu Kvarnera što je hvale vrijedan rezultat.

- Ovi vrijedni rezultati na samom početku 2023. godine daju nam svima za pravo nadati se novoj rekordnoj turističkoj godini. S obzirom na kvalitetu turističkih djelatnika i njihovu predanost uspjehu u poslu to je zapravo realnost kojoj ćemo uskoro svi skupa svjedočiti - poručuju iz turističke zajednice grada Rijeke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.