1 min. čitanja

RIJEČKA POLICIJA ZAUSTAVILA VOZAČA FERRARIJA: Autocestom do Zagreba raspalio 184 km/h

RIJEČKA POLICIJA ZAUSTAVILA VOZAČA FERRARIJA: Autocestom do Zagreba raspalio 184 km/h
Foto: Pixabay

Prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske  i ovog je vikenda na svojem području pojačano nadzirala promet na cestama kako bi smanjila broj prometnih prekršaja i spriječila pormetne nesreće, naročito one s najtežim posljedicama.

Rekordera u brzini ovoga su vikenda zaustavili policijski presretači na autocesti prema Zagrebu. 51-godišnjak je u subotu u 21.05 sati ulovljen kako bjesomučno stišće papučicu gasa svojeg Ferrarija zagrebačkih registracijskih oznaka, kojeg je vozio brzinom od 184 km/h na dijelu ceste na kojem postoji ograničenje brzine od 110 kilometara. Zbog počinjenja prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije“ na rok od mjesec dana.

Tijekom kontrole zabilježeno je i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a rekorder po broju promila je 52-godišnja Riječanka koja je za volanom BMW-a riječkih registracijskih oznaka zaustavljena u subotu ou 22.35 sati. Vozačica je napuhala „zavidnih“ 2,96 promila, pa je zbog opasnosti da će nastaviti vožnju i tako ugrožavati sigurnost prometa zadržana u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Inače, ovog vikenda se na cestama PU Primorsko-goranske dogodilo 27 prometnih nesreća, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.Tijekom vikenda  zabilježena su ukupno 164 prometna prekršaja: 44 prekršaja prekoračenja brzine, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, jedno upravljanje vozilom prije stjecanja prava, tri upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te još 81 različiti prometni prekršaj.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.