1 min. čitanja

Riječanin osvojio zlato u najvećem natjecanju u ronjenju na dah!

Riječanin osvojio zlato u najvećem natjecanju u ronjenju na dah!
Foto: HRT / Screenshot

Hrvatska ima svjetskog rekordera u ronjenju na dah. Trećeg dana održavanja natjecanja u dubinskom ronjenju Adriatic Depth Tropy hrvatski ronilac Petar Klovar postavio je novi svjetski rekord i to u najtežoj disciplini - zaron bez peraja. Zaronio je na dubinu od 93 metra.

Nekoliko minuta pripreme i zaron u morske dubine. U najzahtjevnijoj disciplini - zaronu bez peraja - Petar Klovar nosi titulu najboljeg.

- Bilo je dosta teško, hladno, ali znao sam da će tako biti i mogu reći da sam dao 100 posto sebe. Na putu prema dolje sve je nekako rutina, znam što u kojem trenutku moram raditi i na to sam fokusiran, ali nakon okreta postane teže jer znam da je iznad mene još 90 metara koje moram proći i stisnuti - ispričao je za HRT Petar Klovar, ronilac i svjetski rekorder.

Rekord je postavljen prema federaciji CMAS na najdubljoj točki Kvarnera. Morski procjep spušta se do 120 metara dubine.

- Najbolji zaron mi je bio 68 metara. Pokušao sam i 80, ali nije mi išla kompenzacija. Meni je svake godine sve ljepše i ljepše i što više iskustva imam to više uživam u zaronu. Uživam biti u moru i duboko zaroniti - kaže Boris Milošić, ronilac.

Na put prema dolje krenuli su ronioci sa svih strana svijeta u sklopu dubinskog natjecanja koje se ovdje održava petu godinu zaredom.

- Tu smo, na brodu, na moru između Plavnika i Cresa, ponosni smo domaćini ovog natjecanja, ljudi su zadovoljni i vraćaju se iz godine u godinu - kaže Igor Hrast, Grad Krk.

Pokušavajući zaroniti sve dublje i dublje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.