1 min. čitanja

RIBAR U KRIVOLOVU NEĆE BITI KAŽNJEN Predmet nije ni stigao do suca, a već je u zastari

RIBAR U KRIVOLOVU NEĆE BITI KAŽNJEN Predmet nije ni stigao do suca, a već je u zastari
Foto: Depositphotos

ZADAR - Općinski sud u Zadru zatrpan je neriješenim predmetima, preko 20 tisuća ih je u radu a sa svojih tridesetak sudaca teško će se osloboditi tereta prošlosti. U prvom tromjesečju, pohvalili su se, broj neriješenih predmeta smanjen je za 1.016, no dio toga odnosi se i na predmete koji odlaze u zastaru. Kad nastupi štrajk obično se napominje kako štete neće biti, da će se hitni predmeti i oni kojima prijeti zastara rješavati, no na kraju netko ipak mora „otpasti“ kad se zbroje manjak sudaca, nemarni suci koji su zbog toga i kažnjeni te dani provedeni u štrajku.

Evo i jednog svježeg primjera: Sektor za nadzor i kontrolu u ribarstvu Uprave za ribarstvo zatekla je ribara iz Kukljice kako pridnenom povlačnom mrežom u Murterskom moru, u zoni zabrane, vrši ribolov. Tim je prekršio Zakon o morskom ribarstvu te je napisan prekršajni prijedlog koji je poslan sudu na odlučivanje, piše 057info.

Ministarstvo poljoprivrede nalog je  dostavilo 21. veljače 2020. godine, a on je pedesetak metara uredskih hodnika, od jednog do drugog suca, putovao dvije godine. Kada je napokon stigao, 16. siječnja 2022.  godine sucu je trebalo još devet mjeseci da ga otvori i zaključi kako je zastara nastupila i prije nego mu je predan, 3. siječnja 2022. godine, s protekom tri godine od dana počinjenja djela prekršaja.

 Zbog toga je prijava odbačena, a trošak „rada suda“ pada na teret proračuna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.