2 min. čitanja

RIBAFISH ISPUNIO OBEĆANJE Otplivao do svih 50 naseljenih otoka

RIBAFISH ISPUNIO OBEĆANJE Otplivao do svih 50 naseljenih otoka

ZAGREB - U zagrebačkom Vintage Industrial Pubu održana je press konferencija povodom završetka treće faze plivanja projekta #RokOtok do svih 50 hrvatskih naseljenih otoka.

Okupljene uzvanike i novinare ovog je petka u popularnom zagrebačkom Vintage klubu ispred Udruge RokOtok pozdravio predsjednik iste, profesor geografije i food bloger Domagoj Jakopović Ribafish. Pedesetak prisutnih gostiju je kroz filmove, slike i prezentaciju saznalo kako je projekt #RokOtok proveden na posljednjih 17 od 50 otoka, odnosno kako je bilo plivati, spajati ljude i otoke, držati predavanja, čistiti plaže i družiti se s više od 2.200 djevojčica i dječaka od Vira do Krka.

Kroz srpanj 2022. godine, posada na brodu i pridruženi članovi Udruge na kopnu u suradnji s Turističkim zajednicama, Ministarstvima, Lučkim Kapetanijama i Upravama, Crvenim Križem, Policijom i svim drugima s kojima su se susretali i komunicirali tijekom putovanja, ostvarili su brojne prekrasne trenutke i ljudima još više uljepšali vrijeme provedeno na najljepšem moru svijeta.

Sveukupno, kroz tri godine projekta (jedne godine se nije plivalo zbog lockdowna), svoje je vrećice s poklonima na javnim okupljanjima dobilo preko 6.000 djece na 54 predavanja na svih 50 naseljenih otoka. Preplivano je više od 210 kilometara; s Ribafishem je plivalo više od 200 ljudi, a najdulje dionice su bile one Mljet - Korčula i Hvar – Vis, kada se plivalo i više od 18.000 metara.

Projekt se nastavlja u drugim oblicima

Ribafish je tijekom presice naglasio kako je neopisivo zahvalan svima koji su na bilo koji način podržali i dalje podržavaju ideju RokOtoka i podsjetio da je najbitnije da ispunjavamo obećanja koja smo dali i da sa što većim žarom krenemo u prirodu kako bismo sačuvali naš jedini planet od prekomjernog zagađenja.

- Za hladniji dio godine planiraju se posjete školama na kontinentu, akcije čišćenja i velika akcija posjeta svim školama na otocima uz predavanja, poklone i akcije čišćenja, a za rujan 2023. i projekcija dokumentarnog filma RokOtok te promocija knjige „RokOtok – Plovidba jednog obećanja“ - Završio je Ribafish, koji je zbog puknuća tetive bicepsa desne ruke, kako je sam naglasio, još koji mjesec - „van pogona“.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.