1 min. čitanja

RIBA SE JEDE SVE MANJE! Jedan od razloga je njena cijena

RIBA SE JEDE SVE MANJE! Jedan od razloga je njena cijena
Foto: HTV screenshot

U moru poskupljenja ni riba nažalost nije iznimka. Kakve su cijene ribe, školjaka i morskih plodova te koliko su i jesu li rasle u odnosu na prošlu godinu?

Iako je petak, na pulskoj ribarnici nije bilo gužve. Mnogima su za njihov budžet cijene nedostižne. - Skupo je. Preskupo, ali riba je zdrava, kažu mora se jesti. Onda kupimo što imamo - govori kupac u Puli.

Uvijek ima svježe ribe, a cijene, uvijek će se naći kupac za dobru ribu. Riba se sve manje i manje jede, jedan od razloga je cijena.

Najpopularnije srdele ovoga su ljeta bile i do 40-tak kuna, sada je cijena nešto niža. Girice čak 70, a brancin i iznad 200 kn. Kupci odlučuju prema novčaniku.

- Najviše traže jeftinu ribu, srdela, većinom srdela se najviše prodaje - kaže prodavačica Bosiljka.

- Kupaca nema evo, cijene nešto padaju, nije to još stabilizirano, ali cijene su se nešto spustile s obzirom na ljeto - ističe kolegica Gloria.

Nakon ljetne sezone dolazi razdoblje kada će si prvoklasnu ribu moći priuštiti i oni koji od nje zaziru zbog vrtoglavih cijena. Naime, uskoro počinje sezona divljih orada. Tada cijene padaju i do pet puta u odnosu na ljetne.

- Za nekih pet do deset dana će početi i onda to traže najviše - govori prodavačica Karmen.

Završetak turističke sezone trebao bi uskladiti cijene i bijele i plave ribe. To bi, nadaju se trgovci, vratilo na ribarnicu domaće kupce, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.