1 min. čitanja

Rezultati trećeg testiranja kakvoće mora u Hrvatskoj – Najbolje ocjene dobio srednji Jadran

Rezultati trećeg testiranja kakvoće mora u Hrvatskoj – Najbolje ocjene dobio srednji Jadran
Foto: Pixabay/Ilustracija

Županijski Nastavni zavodi za javno zdravstvo objavili su rezultate i trećeg ovogodišnjeg ispitivanja kakvoće mora na hrvatskoj obali. Uzorci su uzeti 13. lipnja. Rezultati pokazuju da od 1004 uzoraka, njih 985 pokazuje izvrsnu kakvoću, 12 uzoraka je ocijenjeno dobrim dok ih je 7 dobilo zadovoljavajuću ocjenu.

Ličko-senjska, Zadarska i Šibensko-kninska županija tri su županije gdje su rezultati ispitivanja na svim mjernim točkama pokazali da je more izvrsne kakvoće za kupanje.

U Istarskoj županiji je od 217 uzoraka, jedan je ocijenjen kao dobar, dok je jedan dobio zadovoljavajuću ocjenu. U Primorsko-goranskoj županiji na 265 plaža more je izvrsne kakvoće, dok je na 5 plaža more dobre kvalitete.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji na 159 plaža more je izvrsne kakvoće, na 4 plaže je dobro, dok je na 4 plaže more dobilo zadovoljavajuću ocjenu. Riječ je o lokacijama Vranjic, Kaštel Gomilica te Hvarska Milna istok i zapad.

Slična situacija je i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je 117 plaža na kojima je more izvrsne kavoće, na dvije plaže je dobro, dok je na dvjema lokacijama – ispred Hotela Park na Korčuli te u Trsteniku na Pelješcu, more zadovoljavajuće kvalitete.

Dobra je vijest što niti na jednoj mjernoj lokaciji nije zabilježeno zagađenje, odnosno more koje nije dobro za kupanje. Cjelokupni izvještaj možete pronaći na ovoj POVEZNICI.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//