2 min. čitanja

Rekordan broj UCI WorldTeam timova na ovogodišnjem CRO Raceu

Rekordan broj UCI WorldTeam timova na ovogodišnjem CRO Raceu
Foto: CRO Race

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada te će u Hrvatsku dovesti rekordan broj UCI WorldTeam timova – čak osam ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije.

CRO Race će i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu više od 1.000
kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Start prve etape već je potvrđen te će Osijeku ponovno pripasti čast da bude prvi grad domaćin, dok će utrka kao i dosad završiti u Zagrebu. Organizatori utrke na čelu s proslavljenim hrvatskim biciklistom Vladimirom Miholjevićem još uvijek dogovaraju detalje oko potvrda preostalih gradova domaćina etapa te uključivanja pokrovitelja i sponzora.

– Drago mi je da i ove godine pomičemo ljestvicu kvalitete CRO Racea dovođenjem čak osam UCI World timova, čime ponovno potvrđujemo ozbiljnost naših namjera da CRO Race nastavimo pozicionirati kao jedno od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Uostalom, sa šest etapa u 6 dana duljine preko 1.000 kilometara već smo najveća hrvatska sportska manifestacija. CRO Race zaista ima sve preduvjete da u Hrvatskoj bude tretiran kao projekt od iznimnog značaja i jedan je od nekoliko istaknutih događanja važnih za promociju Hrvatske u svijetu pa vjerujemo da će i
ovogodišnje izdanje biti prepoznato na najvišim razinama. Neizmjerno smo zahvalni onim partnerima i pokroviteljima koji su već potvrdili da će i ove godine biti uz nas u organizaciji projekta, a još uvijek radimo na zatvaranju cijele financijske i organizacijske konstrukcije. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti jer nas po svim pokazateljima čeka najbolje izdanje utrke dosad – istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor tvrtke Top Sport Events koja stoji iza organizacije svih šest dosadašnjih izdanja utrke CRO Race.

Foto: CRO Race

CRO Race jedinstven je projekt jer nijedno sportsko događanje ne pretvara cijelu Hrvatsku u sportsku arenu, dok se kadrovi gradova, kulturne baštine
i iskonskih prirodnih ljepota emitiraju se u svim dijelovima svijeta, a upravo to je posebnost biciklizma koji osim sportskih uzbuđenja ima kapacitet pokazati i dati više od toga.

Utrku će i ove godine pratiti gldatelji 190 država Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije u prijenosu i snimkama na Eurosportu te zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. Čak devet od ukupno 22 tima koji trenutno nastupaju na Tour de Franceu nastupit će i na CRO Raceu.

I ove će godine biti organiziran Kids CRO Race, utrka za djecu od 9 do 12 godina na virtualnim trenažerima koja se provodi u suradnji sa školama s ciljem poticanja mlađih generacija na sport i rekreaciju. Mladi će se natjecati u Osijeku kao gradu starta prve etape te u gradovima ciljevima ostalih pet etapa, a ukupni će pobjednik biti proglašen na glavnoj pozornici u Zagrebu.

Više informacija o utrci, timovima, biciklistima i dr. bit će dostupno na službenim stranicama na Facebooku, Twitteru te Instagramu, kao i na službenoj internetskoj stranici www.crorace.com.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.