1 min. čitanja

Regata Jabuka zbog epidemiološke situacije otkazana za bolje vremena

VODICE – Uprava Jedriličarskog kluba Tijat u organizaciji ovog natjecanja pridržavala se „Smjernica organizatorima jedriličarskih natjecanja” izdanih od HJS od 28. kolovoza 2020.

– Ne bi bilo organizirano svečano otvaranje i zatvaranje regate, kao nikakvo grupno druženje sudionika tijekom samog trajanja regate i bez ceremonija dodjela nagrade. Nagrade najboljima bile bi dodijeljene po posebnim protokolima bez publike. Postavljeni bi bili punktovi sa sredstvima za dezinfekciju, a svim sudionicima podijelili bi zaštitne maske. Prijava na regatu bila bi online, a regatni ured bi bio otvoren za podjelu materijala uz posebne mjere – rekao je za Info Vodice Stanko Skočić, predsjednik JK Tijat.

Dopis je poslan Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije 28. rujna ove godine, a očitovanje je stiglo jučer. Naime, u kontaktu s epidemiolozima donesena je preporuka da se natjecanje odgodi za neka bolja vremena.

Kako se na regati očekuje sudjelovanje cca 300-350 jedriličara, sukladno Odluci stožera civilne zaštite RH Stožer od 25. listopada 2020. godine o nužnim epidemiološkim mjerama kojom je određena zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu.

Stožer Civilne zaštite Šibensko-kninske županije, kontaktirao je epidemiološku službu Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije koja se referirala na ranije izneseno stajalište po kojem se zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz bolest COVID-19 smatra da nije primjereno održavanje javnih događanja i okupljanja na kojima je nazočan veći broj osoba od dopuštenoga, posebice onih koji nisu od strateške gospodarske i druge važnosti za zajednicu. S tim u vezi, Stožer je predložio odgađanje održavanja regate na predloženi način.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Reportaža s regate Jabuka – Vjetar, noć, dugotrajno jedrenje: Samo za odlikaše!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.