3 min. čitanja

REAKCIJA IZ KRKA “Zakupnica javne površine nikad nije priječila korištenje prolaza na pomorskom dobru”

REAKCIJA IZ KRKA “Zakupnica javne površine nikad nije priječila korištenje prolaza na pomorskom dobru”
Foto: Čitatelj

KRK – Nakon našeg teksta pod naslovom “Rođak gradskog vijećnika dobio koncesiju za kafić pa zabranio građanima pristup moru“, preko odvjetničkog ureda uslijedila je reakcija gospođe Dominik Marević iz Krka.

Tvrdi da su informacije objavljene u navedenom članku su netočne, te da je takvo objavljivanje informacija izravno i neizravno uzrokovalo štetu osobi protiv koje se iznose i to u vidu štete časti i ugleda te osobnog i privatnog života.

Slijedom navedenog, podnositelj zahtjeva traži ispravak netočne informacije za dijelove citiranog članka:

…..Rođak gradskog vijećnika dobio koncesiju za kafić pa zabranio građanima pristup moru.

…. Sve je više stanovnika Grada Krka koji se žale na koncesionara poznate krčke lokacije Sottobaterije, o kojoj je i Morski HR pisao u nekoliko navrata, a koja se nalazi u staroj gradskoj jezgri. Tvrde da koncesionar koristi površinu veću od one za koju je dobio koncesiju, ali i da građanima zabranjuje pristup pomorskom dobru…

…Sve dok koncesiju nije preuzeo Dominik Marević, koji je odmah zaključao prilazna vrata i tako onemogućio pristup cijelom prostoru i morskoj obali, iako je koncesiju dobio za prostor od svega 5 m2….

…no u Gradu Krku traje zavjet šutnje, barem kada je u pitanju prezime Marević, kažu nam….

…Zbog zaključanih vrata pored Marevićevog lokala, interventne službe nisu mogle do unesrećenog dječaka, pa je u pomoć priskočio jedan građanin sa svojom brodicom. Dječak je prevezen u riječku bolnicu, gdje je nedugo nakon nesreće preminuo.”

…Bi li preživio da su vrata bila otključana i da su interventne službe mogle do njega, nećemo nikad saznati…

Kako slijedi:

“Gospođa Marević nije koncesionar kafića već zakupnik javne površine od 5 m2 u vlasništvu Grada Krka kojeg koristi jedino i isključivo sukladno Ugovoru o zakupu javne površine zaključenim s Gradom krkom i Odlukom Grada Krka o davanju u zakup javnih površina za postavu privremenih objekata te pozitivnim propisima RH te ista niti jednom radnjom nije izašla izvan okvira dobivenih ovlasti a samim time nikada nikome nije zapriječila korištenje prolaza kojeg se spominje, niti ima za to namjeru.

Pristup moru kroz gradske zidine su slobodne, a gradskim zidinama gospodari i upravlja Grad Krk, a ne gospođa Marević. Štoviše, ista nije nikada dobila, kako od zakupodavca ili nekog trećeg obavijest ili pritužbu da je na bilo koji način spriječila ili onemogućila inače slobodan pristup pomorskom dobru ili da je izašla iz okvira dane joj ovlasti, niti je u odnosu na nju pokrenut bilo kakav postupak utvrđenja takvih činjenica, jer tome doista nije tako.

Gospođa Marević osobno nema nikakve poveznice s tijelima Grada Krka ili gradskim strukturama, da bi ista u bilo čemu bila stavljena u povoljniji položaj u odnosu na druge građane, slijedom čega nisu opravdani navodi kojima se implicira bliskost gradskim strukturama, a svakako je nedopušteno da se njezino prezime povezuje sa negativnim kontekstom koji proizlazi iz fraze „zavjet šutnje“.

Prilazna vrata moru ista nije zaključavala ili na takav ili bilo koji način priječila građanima ili posjetiteljima ili bilo kome trećem prilaz morskoj obali, a svakako to nije bio slučaj ni na dan nezgode te su upravo kroz ta vrata interventne službe pravovremeno pristupile te reagirale i pružile neophodnu prvu pomoć unesrećenom dječaku, pa se u tom smislu gospođu Marević ne može staviti u kontekst možebitne odgovornosti za nesretnu smrt jedanaestogodišnjeg dječaka, odnosno da bi njezinim djelovanjem došlo do onemogućavanja pružanja pravovremene prve pomoći, nažalost, preminulom dječaku”, stoji u reakciji koju je gospođa Dominik Marević uputila putem odvjetničkog ureda Franje Hodanića iz Krka.

Prema traženju njenog odvjetničkog ureda, gospođi Marević ovim putem se ispričavamo, a sporni tekst više nije javno vidljiv.

Redakcija Morski HR

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.