U ribarskoj luci u Novalji radovi bi trebali biti završeni do kraja godine

NOVALJA - U Novalji se vrši rekonstrukcija i dogradnja sjevernog lukobrana, ribarski dio luke koja je otvorena za javni promet što će osigurati stalne i sigurne vezove za ribarske brodove.

Izvođač radova je Gamik, a osim što će se rekonstruirati, postojeći lukobranski objekt će se i produljiti za oko 80 metara te će se postaviti 31 novi vez za plovila duljine do 20 metara. Po završetku radova taj će akvatorij imati veću zaštitu, a luka će biti zaštićenija od udara valova i time sigurnija.

Po riječima ravnatelja Lučke uprave Novalja Tomislava Kustića, radovi bi trebali biti završeni do kraja godine, a luka bi nakon toga trebala dobiti značajniju ulogu, odnosno viša razina kvalitete usluga trebala bi rezultirati boljem prometno-pomorskom položaju Novalje.

Radove u ribarskoj luci sa 75 posto financira EU, a ostatak je osiguralo Ministarstvo iz mjere 'Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa', po Operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo, prenosi HRT.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Novalja će dobiti novu ribarsku luku
Novalja dobiva novu ribarsku luku s 31 vezom za plovila duljine do 20 metara. Ribarska luka bit će sigurna i operativna iskrcajna luka za ribare, ali i sigurno zaklonište. U sklopu ribarske luke povećat će se i dužina operativne obale. Po potpisu Ugovora za izvođenjem radova na rekonstruk…
Luke Glavotok, Porat i Baška do kraja mjeseca u novom ruhu
Županijska lučka uprava Krk finišira radove u lukama Glavotok, Porat i Baška. Na svim se gradilištima radovi odvijaju sukladno predviđenim i s izvođačima zahvata ugovorenim planovima. Predstavnici Županijske lučke uprave Krk, ustanove koja upravlja svim lukama na otoku Krku, predstavili su ov…