1 min. čitanja

Radnici Plovputa: "Povećanje plaća ili slijede industrijske akcije!"

Radnici Plovputa: "Povećanje plaća ili slijede industrijske akcije!"
Foto: Morski HR

SPLIT - Jednoglasan je stav pomoraca i radnika da traženo 12 postotno povećanje plaće u kontekstu nedavnih, mnogo značajnijih povećanja plaća kolega koji rade u državnim službama, nipošto nije neumjereno, zaključeno je na Skupštini SPH u Plovputu  na kojoj su uz članove SPH nazočili i drugi radnici.

Naprotiv, takvo povećanje ne bi uspjelo ni izjednačiti efekt inflacije u proteklim godinama, smatra Sindikat pomoraca Hrvatske.

- Pomorci i radnici su spremni na industrijske akcije ukoliko u sljedeća dva tjedna ne dođe do dogovora Uprave i Pregovaračkog odbora sindikata. Nadzorni odbor Plovputa je za 18. ožujka sazvao izvanrednu sjednicu na kojoj je jedina točka Dnevnog reda bila traženje sindikata koji djeluju u Plovputu - poručuju sindikalisti.

Foto: SPH

Sindikati: "Nedopustivo je da RH nekome bude majka, a nekome maćeha!"

- Sljedeći krug pregovora zakazan je za 2. travnja, kada ćemo znati je li prevladao razum ili krećemo s organiziranjem industrijskih akcija. O istima će odluku donijeti povjereništvo i vodstvo SPH u dogovoru sa Sindikatom djelatnika Plovputa.

Nije upitna privrženost pomoraca i radnika Plovputu, ali nedopustivo je da vlasnik - RH nekome bude majka, a nekome maćeha - zaključio je glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.