1 min. čitanja

Računovotkinja s računa hotelske kuće na svoj prebacila četiri milijuna kuna

Računovotkinja s računa hotelske kuće na svoj prebacila četiri milijuna kuna
Foto: Pixabay

SPLIT – Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije policijske uprave Splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakinjom.

Sumnjiči  se da je u svojstvu zaposlenice hotelijerskog društva kao voditeljica računovodstva, koristeći ovlast raspolaganja poslovnim računom i ovlast raspolaganja glavnom blagajnom pribavila znatnu nepripadnu imovinsku korist za sebe i za svoje društvo čime je povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa društva u kojem je zaposlena.

Na taj način je od ožujka 2016. pa do listopada 2020. godine s poslovnog računa hotelijerskog društva, realizirala veći broj transakcija za prebacivanje novca na svoj račun, plaćanje raznih osobnih troškova, te uzimanje novca iz blagajne društva koji nije uplatila na račun društva već zadržala za sebe.

Time je počinila niz nezakonitih radnji koje imaju obilježja kaznenog djela iz čl. 246. Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i čl. 279. Krivotvorenja službene ili poslovne isprave Kaznenog zakona čime je hotelijersko društvo oštetila za iznos veći od četiri milijuna kuna.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Oštetio hotelijersku tvrtku za 66 tisuća kuna
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.