3 min. čitanja

FOTO: PUSTA RIJEKA Pogledajte kako izgleda luka dan prije uklanjanja opasne mine

FOTO: PUSTA RIJEKA Pogledajte kako izgleda luka dan prije uklanjanja opasne mine
Foto: Tamara Šljivo

RIJEKA - Zaostala mina iz Drugog svjetskog rata, koja se nalazi u riječkoj luci, bit će ove nedjelje, 19.3.2023. izmještena s morskog dna i neutralizirana.

Početak, kao i kraj same akcije izmještanja mine i njezine neutralizacije, bit će obilježen sirenama početka opasnosti, odnosno prestanka opasnosti. Cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i mnogim drugim službama i institucijama.

Foto: Tamara Šljivo

U smislu sigurnosti organizacije ove akcije izmještanja i neutralizacije mine, područje uz riječku luku podijeljeno je na crvenu i žutu zonu.

Kako je ranije najavljeno, zbog sigurnosti građana, evakuirat će se stanari koji žive u zoni neposredne potencijalne opasnosti – odnosno „crvenoj zoni“.

Foto: Tamara Šljivo

Evakuirana je i riječka luka, naime u subotu, 18.3., u 18 sati, u organizaciji Lučke kapetanije Rijeka putem radio oglasa, i uz nadzor plovila Lučke kapetanije Rijeka, zatvara se Riječki zaljev.

Foto: Tamara Šljivo

U nedjelju, 19.3., na snazi će biti i zabrana zone letova (NO-FLY zona) iznad riječke luke što se posebno odnosi na bespilotne letjelice dronove.

Kako izgleda pusta riječka luka, pogledajte na ovim fotografijama.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeni detalji evakuacije stanovništva u Rijeci ove nedjelje
Zaostala mina iz Drugog svjetskog rata, koja se nalazi u riječkoj luci, bit će ove nedjelje, 19.3.2023. izmještena s morskog dna i neutralizirana. Ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih uvjeta akcija će biti odgođena, no prema trenutno dostupnim podacima, očekuje se da će vrijeme u nedjelju…
Eventualna eksplozija u Rijeci imala bi nesagledive posljedice
Eksplozija mine na dnu riječke luke imala bi nesagledive posljedice pa se priprema njezino uklanjanje. U međuvremenu, u Rijeci je na gradilištu pronađena još jedna bomba. Što se krije na morskom dnu riječke luke? Tik uz obalu, na dubini od pedesetak metara leži potencijalna opasnost. Pret…
VIDEO Mina zbog koje će se evakuirati centar Rijeke - Stručnjak: “Dečki koji će zaroniti u mulj, nemaju pravo na grešku”
Podmorski istraživač iz Rijeke koji je već pronašao podosta mina iz Drugog svjetskog rata, objavio je video najsličnije onoj koju će stručnjaci sigurno ukloniti s dna riječke luke, a zbog čega će se u nedjelju u potpunosti evakuirati centar grada. - U nedjelju 19.03.2023 grad Rijeka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.