2 min. čitanja

Punat i 'MareMundi Institut Krk' postali okupljalište ljubitelja, štovatelja i čuvara mora

Punat i 'MareMundi Institut Krk' postali okupljalište ljubitelja, štovatelja i čuvara mora
Foto: MareMundi

PUNAT - Punat i njegov 'MareMundi Institut Krk' postali su okupljalište onih koji vole more, štuju ga i čuvaju, ali i koji ga promoviruju kroz svoje znanstveno ili pak umjetničko djelovanje.

U sjedištu Centra za obrazovanje i zaštitu okoliša MareMundi počeo je program prvog moru posvećenog simpozija nazvanog 'Fascination Sea - Susret znanosti i umjetnosti o moru'.

Višednevno okupljanje i druženje za osnovnu ideju i cilj ima sinergijsko djelovanje umjetnika, znanstvenika i svih onih koji o moru žele nešto naučiti i dati doprinos njegovom očuvanju širenjem znanja o njegovoj važnosti, značaju, ali i ljepoti.

MareMundi Institut Krk nalazi se u mjestu Punat u najvećoj uvali na otoku, Puntarskoj dragi, gdje se nalazi i glavni grad otoka Krka. Punat je poznat po velikoj marini. Moderni institut, koji je tek proširen i novoizgrađen 2022. godine, udaljen je samo 30 metara od hotela Omorika, koji osim hostela Kantun nudi i smještaj za neke naše goste (u blizini je i kamp Punat). Za goste koji žele alternativni smještaj ili privatni smještaj, u neposrednoj blizini mogu birati između brojnih apartmana.

Institut na površini od 440 četvornih metara nudi školama svih vrsta, sveučilištima, klubovima, organizacijama ili nevladinim organizacijama, vlastima za razna događanja tijekom cijele godine sljedeću opremu, infrastrukturu i usluge:

  • dvije velike seminarske dvorane s ukupno do 100 osoba, opremljene stereo povećalima, mikroskopima (s mogućnošću projekcije)
  • laboratorij koji je osnovan uz pomoć udruge MARUBIS i nudi najmanje dva radna mjesta za gostujuće istraživače.
  • Life video projekcija
  • Akvariji i terariji s pripadajućom tehnologijom, mogućnosti istraživanja, podučavanja i promatranja, brojni akvariji dostupni su za projekte
  • Po potrebi dodatna predavaonica do 50 osoba u Hotelu Omorika
  • Neopren i spremište opreme
  • po potrebi, a posebno za studente, mlade posjetitelje, sportske aktivnosti itd. koristimo i vanjske prostore hotelskog kompleksa (terasa, travnjak, restoran)
  • Partnerski ronilački centar s opremom za iznajmljivanje
  • Partnerski brod Košljun za izlete brodom ili istraživačka putovanja (npr. biološko uzorkovanje)
  • vrhunski kulinarski catering u našim partnerskim restoranima

Više detalja pronađite OVDJE.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.