2 min. čitanja

Pulski osnovnoškolci i policajci utrkom obilježili Dan ružičastih majica

Pulski osnovnoškolci i policajci utrkom obilježili Dan ružičastih majica
Foto: Dan Ružičastih Majica / Facebook

PULA - Sudjelovanjem u revijalnoj utrci, učenici iz pulskih osnovnih škola zajedno s policajcima, obilježili su Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima - Dan ružičastih majica.

Učenici petih razreda iz devet pulskih osnovnih škola, njih petstotinjak, u četvrtak su zajedno s pulskim policajcima sudjelovali u revijalnoj utrci 'Trkom protiv nasilja' čime su obilježili Dan ružičastih majica, odnosno Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima.

Iz istarske policije podsjećaju kako se u veljači diljem svijeta obilježava Dan ružičastih majica, a sama ideja o obilježavanju pojavila se 2007. godine u Kanadi, s ciljem povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja.

Naime, dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici ne bi li podržao svoju bolesnu majku, postao je žrtva nasilja. U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter.

U Hrvatskoj je od 2017. godine taj dan proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, a kako je izgledao jučerašnji događaj u Puli, pogledajte u galeriji na stranici Pulska svakodnevnica - Fotografije i zanimljivosti.

Dan ružičastih majica u Puli ''Trkom protiv nasilja'' Pula, 16.02.2023.

Posted by Pulska svakodnevnica - Fotografije i zanimljivosti on Thursday, February 16, 2023

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO U Puli, u sklopu Ružičastog mjeseca, održana humanitarna utrka i šetnja “Ne ću ben, hodi zajno”
Središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben, sad je ura!”, koja je pod geslom “Ni priša, ma ni ča čekati” u nedjelju, 2. listopada 2022. godine održana na suncem okupanom pulskom Lungomareu…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.