1 min. čitanja

Puljani pripremaju veliku ekološku akciju za kraj ljeta

Puljani pripremaju veliku ekološku akciju za kraj ljeta
Foto: Ilustracija/Pixabay

PULA - Kreće najveća ekološka akcija čišćenja mora i priobalja južne Istre dosad. Građani Pule oformili su akciju Pulicija radi sanacije priobalja svog grada, ali s tendencijom širenja na područje čitave Istre. Ići će, kažu, gdje god se ukaže potreba i gdje god ima divnih ljudi voljnih pomoći.

Istra je i ove sezone bila turistički rekorder. Pohodili su je mnogobrojni strani, ali i domaći turisti. Mnogi su pazili na okoliš, no bilo je i onih koji smatraju da nisu odgovorni za svoj otpad i da će se priroda pobrinuti za isti.

Foto: Pulicija

Neće priroda, već su to odlučili učiniti građani Pule okupljeni u incijativu Pulicija. Za tu svrhu angažirani su brojni ronioci i ekološki osviješteni građani koji će 25. rujna s početkom u 9 sati krenuti paralelno s lokacije Mornara prema Golubovim stijenama i obratno kako bi pokupili smeće koje su za sobom ostavile, kako su naveli, "ekološke hulje".  

Pulicajci pozivaju sve ljude dobre volje koji cijene prirodu da se priključe ovoj najvećoj ekološkoj akciji, ako ne radi sebe, onda radi budućih generacija. Svi sudionici akcije će uz zabavni program, dobiti i besplatan ručak.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.