2 min. čitanja

Puljak o velikom projektu: "Na Žnjanu ćemo posaditi tisuću stabala, izgraditi igrališta za djecu, amfiteatar..."

Puljak o velikom projektu: "Na Žnjanu ćemo posaditi tisuću stabala, izgraditi igrališta za djecu, amfiteatar..."
Foto: Pexels / Facebook

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivica Puljak dao je veliki intervju za N1 televiziju u kojem je komentirao projekte na kojima radi poput plaže Žnjan.

Puljak naglašava da je splitska vlast uspješno provela niz projekata u prošloj godini, ali i završila projekte svojih prethodnika, dok za sljedeću godinu kaže da će biti godina realizacije.

- To će biti godina realizacije projekata kao što je plaža Žnjan, tehnološki park u Dračevcu, rekonstrukcija Karepovca, veliki projekti zbrinjavanja i razdvajanja otpada i rješavanje parkiranja u Splitu i poticanja javnog prijevoza.

- Kad građani vide da je grad čišći, bolji, uredniji, da imaju mjesta za parkiranje, da je grad prohodniji, da imaju više opcija za zapošljavanje, bolje standarde obrazovanja, mislim da će to prihvatiti i dati nam povjerenje da idemo dalje.

Foto: Grad Split

Na pitanje o rekonstrukciji plaže Žnjan, Puljak odgovara:

- Ovih dana će se sve ukloniti sa Žnjana. Uskoro će početi radovi. Mi smo čekali zadnji trenutak za potpis ugovora o koncesiji s Vladom da bismo omogućili ljudima da što duže privređuju na Žnjanu. S radovima bismo počeli u proljeće 2023. i završili u proljeće dogodine, da bi ta plaža za ljeto 2024. bila najbolja plaža u Hrvatskoj pa čak i šire.

- To će biti potpuno zelena plaža, posadit ćemo tisuću stabala, igrališta za djecu, amfiteatar za kulturu, ugostiteljski objekti. Godinu dana se strpiti za izgraditi to nije nikakav problem. Zaista je pitanje zašto je trebalo 30 godina da se to riješi – i meni je smetalo da se Grad zanemarivo - kazao je splitski gradonačelnik, koji ističe da njega i njegovu koaliciju najviše smeta što im prethodnici nisu ostavili nikakve planove za razvoj grada.

Kad je riječ o izgradnji vrtića i škola u Splitu, splitski gradonačelnik kaže:

- Sva djeca bez obzira rade li njihovi roditelji, imat će svoje mjesto u vrtiću - uvjerava Puljak. Dosad su se kvartovi radili tako da bi se prvo izgradile kuće, pa ceste, pa na kraju vrtić i škola.

Objašnjava da sada projektiraju rastuće kvartove, primjerice Korešnicu, na novi način kojim žele osigurati da se više nikad ne dogodi da građani čekaju izgradnju škola.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.