2 min. čitanja

Puležani, saznajte kako do vlastite solarne elektrane

Puležani, saznajte kako do vlastite solarne elektrane
Foto: Grad Pula

PULA - Krajem ožujka, Puležani imaju priliku informirati se i savjetovati u vezi korištenja solarne energije u kućanstvu. U suradnji Grada Pule - Pola i Zelene energetske zadruge, u ponedjeljak,  27. ožujka u 17:30 sati u prostoru Zajednice Talijana Pula – Comunità degli italiani di Pola (Carrarina ul. 1)održat će se informativno predavanje „Kako do vlastite solarne elektrane?”.

Predavanje je organizirano u sklopu projekta „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju (SEET)“, kojem je cilj povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i solarne energije u Hrvatskoj.

Foto: Grad Pula

Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, građani će kroz predavanje imati priliku detaljno upoznati administrativni proces do ugradnje solarne elektrane, saznati zašto je važno pravilno dimenzioniranje, kako izgleda način obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, ključne dionike u procesu realizacije, dostupne prilike za sufinanciranje i druge ključne sadržaje, obaviještavaju iz Grada Pule.

Predavanje će održati Alice Šebina, članica stručnog tima Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva. Sudionicima će prikazati cjelovitu sliku procesa realizacije i korištenja kućne solarne elektrane te im tako pomoći donijeti odluku o ulaganju - i to onom koje će im se dugoročno isplatiti.

Iskoristite ovu priliku za informiranje o ugradnji solarne elektrane, kao i da dobijete odgovore vezane uz specifične uvjete svog kućanstva, pozivaju iz Grada Pule.

Dodatne informacije o projektu „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ te nadolazećim projektnim aktivnostima možete pratiti na službenoj web stranici www.dobraenergijaseet.hr.

Zajedno za zelenu Europu

Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Cilj projekta je povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.