>
  2 min. čitanja

Pula: Smijenjen pročelnik zbog propusta oko prodaje gradskog zemljišta

Pula: Smijenjen pročelnik zbog propusta oko prodaje gradskog zemljišta
Foto: Grad Pula

PULA - Smjena u pulskoj gradskoj upravi. Damir Prhat više nije pročelnik Odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom. Fotelje ga je stajao pokušaj prodaje atraktivne gradske nekretnine na pulskim Valsalinama, pri čemu je Prhat na gradskom vijeću rekao da županijsko vijeće nije imalo primjedbe na zemljišnu dokumentaciju, što se pokazalo neistinitim.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić smijenio je pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damira Prhata čije se ime posljednjih dana i postupanje vezalo uz propuste s prodajom vrijedne gradske nekretnine na Valsalinama, potvrđeno je.

U ovom slučaju riječ je o pet objedinjenih zemljišta od 928 četvornih metara koji su izlicitirani po cijeni od 2,59 milijuna kuna, to jest 344 eura po kvadratu. Dio je gradskih vijećnika tvrdio da je cijena preniska, osobito ako se uspoređuje s cijenama drugih čestica u vlasništvu Grada Pule koje su se u susjednim atraktivnim kvartovima prodavale po gotovo trostrukoj cijeni.

- Upravo kroz upravljanje imovinom prethodna vlast je napravila najveće traume našim sugrađanima i gradu i mi moramo bolje od toga. Svaka prodaja mora biti obrazložena, dobro pripremljena, procedura ispoštovana i sva dokumentacija dostupna svima. Stoga sam se jutros zahvalio na suradnji pročelniku Damiru Prhatu i još dvama službenicima Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom - rekao je u ponedjeljak Zoričić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Prhata će zamijeniti njegova najbliža suradnica i dosadašnja pročelnica Odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

Cijeli ovaj slučaj oko pokušaja prodaje atraktivnog zemljišta na Valsalinama izašao je u javnost nakon što je saborski zastupnik i gradski vijećnik IDS-a Marin Lerotić prošlog tjedna optužio za laži pročelnika Prhata, zatraživši njegovu kao i ostavku gradonačelnika Zoričića.

Lerotić je tada izjavio kako pokušaj prodaje gradskog zemljišta na toj atraktivnoj lokaciji otkriva mnoge probleme i netransparentnost u načinu na koji Pulom upravlja gradska vlast.

Gradonačelnik Zoričić potvrdio je da je zajedno sa suradnicima provjerio cijelu proceduru oko pripreme prodaje zemljišta i ocijenio kako procedura nije ispoštovana, jer gradskim vijećnicima nije dostavljena dokumentacija, a županijsko procjembeno vijeće imalo je primjedbe na tu proceduru.

- Ne želim ulaziti u namjere pročelnika Prhata, no svaka prodaja mora biti obrazložena, dobro pripremljena, procedura ispoštovana i sva dokumentacija dostupna svima. Uskoro će biti gotova strategija upravljanja imovinom. Radili smo internu reviziju korištenja gradskih stanova i ako postoji dio upravljanja u kojem ćemo do kraja mandata napraviti značajnu promjenu, onda je to upravo upravljanje imovinom našega grada - naglasio je Zoričić.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentira pozive IDS-ovog vijećnika Marina Lerotića da da ostavku, Zoričić je ustvrdio kako je upravo IDS zaslužan što je on trenutno gradonačelnik Pule.

- IDS me naučio puno o tome kako ne treba raditi, puno sam naučio od njih pa kako i ne mijenjati ono što je pogrešno. Pozivan vijećnika Lerotića da se za dvije godine kandidira za gradonačelnika i nadam se da će dobiti više od 900 glasova koliko ih je dobio za ulazak u Sabor - izjavio je Zoričić.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.