1 min. čitanja

Pula kreće obnavljati zapuštene vojne objekte na području grada

Pula kreće obnavljati zapuštene vojne objekte na području grada
Foto: Grad Pula

PULA – Grad Pula pokrenuo je projekt Urbane obnove Pule kako bi potaknuo razvoj grada kroz obnovu zapuštenih lokacija i iskorištavanje velikog potencijala koji je danas zaključan u bivšim vojnim područjima Pule.

Cilj projekta je potaknuti novo promišljanje potencijala i ograničenja urbane obnove te pokazati kako ona ima svoju snažnu gospodarsku, okolišnu i ljudsku dimenziju. Istodobno, cilj je ponuditi rješenja u odnosu na institucionalna i implementacijska rješenja urbane obnove u Republici Hrvatskoj, stoji u pojašnjenju pulske gradske uprave.

Projekt je uključio sveobuhvatnu analizu Pule: provedene su detaljne prostorne analize, analize gradskog konteksta, ekonomskih aktivnosti i perspektive. Izdvojeno je više od 20 lokacija i zgrada s potencijalom za urbanu obnovu, od čega su odabrana tri vrlo različita područja – Muzil, Hidrobaza i Mornarička bolnica – za koja se trenutno izrađuju razvojni koncepti i studije pred-izvodljivosti.

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj kroz Create Fund. Izrađivač studija koje su rezultat ovog projekta je međunarodni tim stručnjaka koji se sastoji od Urbanex-a, KPMG-a i KCAP-a.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.