1 min. čitanja

Pula, jedan od 'najturističkijih' gradova i dalje nema uređen javni toalet

Pula, jedan od 'najturističkijih' gradova i dalje nema uređen javni toalet
Foto: HTV screenshot

PULA - Pula slovi za jedan od 'najturističkijih' i najposjećenijih gradova u Istri međutim taj grad i dalje nema uređen javni toalet. Nedavno se trebalo krenuti u projekt obnove toaleta na glavnoj gradskoj šetnici, no bura se stvorila oko cijene obnove - za sanaciju je Grad izdvojio oko milijun kuna. Ipak, nakon što odluka o javnoj nabavi još nije donesena, čini se da se od cijelog projekta za sad - odustalo.

Prije gotovo sto godina Pula nije imala na tisuće turista. Ali je svejedno imala čak nekoliko javnih toaleta. Izgradili su ih Talijani.

Nije praktično da Pula kao turistički grad nema uređen javni toalet. Zapravo, postoji jedan u sklopu tržnice, no nije ga lako pronaći.

Turisti teško mogu pronaći ovo mjesto. Zato je Grad namjeravao obnoviti toalet na glavnoj gradskoj šetnici - Giardinima.

- Evo, to je taj toalet, zatvoren je već više od godinu dana, trebalo se ići u obnovu vrijednosti oko milijun kuna no kako neslužbeno doznajemo, od toga se odustalo - rekao je gradski pročelnik Damir Prhat.

Nije htio govoriti za HRT. Poručuje, mediji spominju samo cijenu, a ne i što bi se sve obnovilo za taj iznos. Pa da spomenemo - muški i ženski toalet te toalet za osobe s invaliditetom, previjalište za bebe, obnova stubišta i gradske kule.

Iako ga mnogi već sada nazivaju "wc-om od milijun kuna", arheolozi napominju kako je riječ o kulturnom dobru koje se nalazi u kompleksu gradskih zidina.

- Kada se uzme u obzir da se radi i obnova stubišta i obnova kule, pretpostavljam da cijena raste u nebo jer svaki rad na kulturnom dobru obavljaju firme koje su specijalizirane za rad na kulturnom dobru - rekao je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

Preostaje stoga pričekati i vidjeti hoće li Pula do iduće turističke sezone napokon i dobiti svoj javni toalet.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.