3 min. čitanja

Pula daje još 23 dozvole na pomorskom dobru - ovo su cijene za pojedine atraktivne lokacije!

Pula daje još 23 dozvole na pomorskom dobru - ovo su cijene za pojedine atraktivne lokacije!
Foto: Istra24/Manuel Angelini

Dozvole za obavljanje gospodarske djelatnosti na pomorskom dobru izdaju se na određeno vrijeme u trajanju od tri godine.

Koliko iznose naknade za korištenje atraktivnih lokacija u špici sezone i koje su to tvrtke i obrti odabrani na natječaju koji je donošenjem novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, zamijenio dosadašnju netransparentnu praksu "najbržeg prsta" ? Već na prvu vidljivo je da su pojedini iznosi s obzirom na atraktivnost lokacija i više nego simbolični, piše Istra24.

Mikrolokacije i njihove cijene

Mikrolokaciju Hidrobaza po godišnjoj naknadi od 755 eura dobilo je trgovačko društvo Emani j.d.o.o., a dozvolu će koristiti za postavljanje šatora za masažu. Trgovačko društvo Extreme fun d.o.o. dobilo je dozvole za četiri mikrolokacije na području autokampa Puntižela. Dozvole su dodijeljene za najam skutera, po godišnjoj naknadi od 2.010 eura, iznajmljivanje brodica na motorni pogon za što naknada iznosi 1.610 eura godišnje, dozvola za postavljanje sredstva za vuču  uključujući ponton do 15 kvadrata po cijeni od 3.010 eura te za aqua park za što godišnja naknada iznosi 7.010 eura.

Jednu mikrolokaciju također na području autokampa Puntižela dobio je obrt POP21 po godišnjoj naknadi u iznosu od 1.440 eura za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana i obrt LULL uz naknadu od 1.600 eura za iznajmljivanje pedalina, sandolina i SUP-a.

Na ponovljenom natječaju dozvolu za mikrolokaciju Štinjan dobio je obrt Krekman za postavljanje kioska i pripadajuće terase ukupne površine od 50 kvadrata uključujući i dva kemijska toaleta i uz naknadu od 6.500 eura. Isti obrt dobio je dozvolu na području Štinjana i za postavljanje ljuljački u moru uz simboličnu naknadu od 25 eura.

Najpovoljnija ponuda za područje Autokampa Stoja bila je ona zagrebačke tvrtke Sport Mare d.o.o. a dozvolu su dobili za najam opreme za rekreaciju i sport uz naknadu od 300 eura. Ponuda iste tvrtke odabrana je kao najpovoljnija za još jednu mikrolokaciju na području autokampa Stoja. Radi se o dozvoli za najam brodica na motorni pogon uz godišnju naknadu od 4.050 eura.

Na području istog kampa pulska tvrtka Sport Mare nautika d.o.o. dobila je dozvolu za obavljanje zabavne i rekreacijske djelatnosti što podrazumijeva sredstvo za vuču i ponton, a naknada iznosi 12 tisuća eura.

Još jednu lokaciju u autokampu Stoja uz naknadu od 7.010 eura dobila je pulski Extreme fun za postavljanje aqua parka površine do 700 kvadrata.

Dozvolu na području Uvale Valovine dobio je obrt POP21 uz naknadu od 220 eura za iznajmljivanje opreme za rekreaciju i sport odnosno pedaline.

Ponuda Obrta M.Gracija odabrana je kao najpovoljnija za područje kupališta Valkane, a odnosi se na postavljanje šatora za masažu uz naknadu od 550 eura.

Foto: Screenshot/YouTube

Tu je i uvala Valsaline, a kao najpovoljnija ponuda odabrana je ona obrta Gole sport. Za najam pedalina naknada im iznosi 303 eura, a u istoj uvali dobivaju i dozvolu za najam daski za jedrenje/SUP uz naknadu od 1.111 eura. Ponuda obrta Gole sport odabrana je kao najpovoljnija i za najam kajaka uz naknadu od 888 eura na istoj mikrolokaciji.

Što se tiče područja hotel Brioni najpovoljnija ponuda je ona tvrtke Sport Mare nautika d.o.o. po godišnjoj naknadi u iznosu od 16.050 eura za iznajmljivanje opreme za rekreaciju i sport, a ista tvrtka dobiva i dozvolu uz naknadu od 16.050 eura za postavljanje pontona i sredstva za vuču. To je ujedno i najviša godišnja naknada na ovom natječaju.Tvrtka Sport Mare na lokaciji hotel Brioni dobiva dozvolu za najam brodica na motorni pogon uz naknadu od 3.250 eura

Dozvolu za korištenje prostora na lokaciji Verudela- Ambrela uz naknadu od 755 eura dobilo je trgovačko društvo EMANI j.d.o.o. za obavljanje djelatnosti za njegu i održavanje tijela.

Za mikrolokaciju Punta Verudela kao najpovoljnija ponuda odabrana je ona obrta Holistički centar Geranij po godišnjoj naknadi u iznosu od 500 eura za postavljanje šatora za masažu.

Na istom natječaju odbijeno je sedam ponuda jer nisu bile prihvatljive s obzirom na na ostvareni broj bodova nisu ocijenjene kao najpovoljnije.

Prvi je natječaj za ukupno 63 lokacije raspisan još u veljači ove godine, dok je natječaj za preostale slobodne lokacije objavljen u travnju. Sve odabrane tvrtke i obrte na idućoj sjednici treba još potvrditi  pulsko Gradsko vijeće.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.