1 min. čitanja

Psi bez nadzora u Istri ugrizli muškarca i dijete, jedan usmrtio mačku

Psi bez nadzora u Istri ugrizli muškarca i dijete, jedan usmrtio mačku
Foto: Pexels

PULA – Tijekom proteklog vikenda istarska policija zaprimila je tri dojave o držanju životinja bez nadzora.

Kod mjesta Jukini na području Sv. Petra u Šumi, njemački ovčar nepoznatog vlasnika je 28. siječnja oko 18 sati došao do dvorišta 44-godišnjaka i ugrizao ga za ruku. Muškarac je zatražio liječničku pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Lakše je ozlijeđeno i dijete koje je 30. siječnja oko 21 sat, na igralištu u Ulici Jasne Crnobori u Puli, napao haski. Pas bez nadzora, zasad nepoznatog vlasnika, došao je do djece koja su se igrala te je skakao po njima, a jednog dječaka ugrizao je za obje ruke i lakše ozlijedio. U oba slučaja policija utvrđuje vlasnika pasa.

Posljednji događaj dogodio se 29. siječnja oko 9 sati, kada je 74-godišnjakinja šetala njemačkog ovčara bez povodca u naselju Volme na području Banjola te je pas utrčao u dvorište 42-godišnjakinje, gdje je usmrtio jednu mačku, drugu je ozlijedio, dok je vlasnicu mačaka pokušao napasti, no žena je uspjela pobjeći u kuću. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 74-godišnjakinji je naplaćena novčana kazna, a policija će o događaju obavijestiti i nadležnu veterinarsku inspekciju.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici pasa zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, prilikom šetnje koriste povodac za životinje i brnjicu, ukoliko se radi o opasnim psima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.