1 min. čitanja

Prvo međunarodno sveučilište za okoliš

Prvo međunarodno sveučilište za okoliš
Foto: Unsplash

Dosadašnji napori bili su nedovoljni u sprječavanju klimatskih promjena i svode se samo na odugovlačenje, smatra predsjednik Šri Lanke koji je objavio da ova država osniva prvo međunarodno ekološko sveučilište u svijetu.

Predsjednik Ranil Wickremesinghe tvrdi da, iako su klimatske promjene značajan izazov za cijeli svijet, ne postoji istraživačko središte koje bi ih proučavalo, te je pozvao više zemalja da se pridruže Šri Lanki u tim naporima. Također je naglasio da su dosadašnje radnje samo odgodile klimatske promjene, a ne zaustavljaju ih.

- Prepoznajući važnost rješavanja problema klimatskih promjena, smatramo da bi edukacija trebala biti uključena u školske i sveučilišne nastavne programe. Zato planiramo osnovati Međunarodno sveučilište za klimatske promjene, koje će biti prvo svjetsko međunarodno sveučilište za okoliš. Očekujemo da će to pružiti mogućnosti za poslijediplomski i istraživački rad - kazao je predsjednik Šri Lanke.

- Trenutno u svijetu ne postoji centar koji bi se bavio istraživanjem klimatskih promjena. Stoga poduzimamo korake za pokretanje Međunarodnog sveučilišta o klimatskim promjenama osnivanjem tog centra u Šri Lanki - rekao je ministar okoliša Nasir Ahmed, prenosi Newswire.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.