4 min. čitanja

Prvi trail maraton čeka vas u Nacionalnom parku Mljet, danas počeo outdoor tjedan The Great Refresh

Prvi trail maraton čeka vas u Nacionalnom parku Mljet, danas počeo outdoor tjedan The Great Refresh
Foto: NP Mljet

MLJET - Pet dana ostalo je do početka najzelenijeg traila i prvog trail maratona u Nacionalnom parku Mljet. Ljubitelji outdoor aktivnosti tako će ovoga vikenda trčati, hodati i uživati najljepšim dijelovima otoka Mljeta, a organizatori su se pobrinuli da baš svatko nađe trail po svojoj mjeri, od dječjeg u dužini od 4 km, pa sve do maratona.

Prvi trail maraton - 42 km - NARANČASTA STAZA

Otrčite maraton iz snova koji kreće iz Pomene uz more do Polača gdje prolazi kroz Rimsku palaču, treći najočuvaniji i najveći rimski spomenik na hrvatskoj obali. Od Polača staza se penje u zelene šume Mljeta gdje se ubrzo spaja s Crvenom stazom koja prolazi kroz najljepši dio Nacionalnog parka Mljet te u jednom krugu obuhvaća oba jezera, prekrasne Soline, divne uvale i greben u središtu Nacionalnog parka s pogledima koji oduzimaju dah.

Kotizacija u iznosu od 60 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji. 

CRVENA STAZA - 23,4 KM 

Staza prolazi kroz najljepši dio Nacionalnog parka Mljet te u jednom krugu obuhvaća oba jezera, prekrasne Soline, divne uvale i greben u središtu Nacionalnog parka s pogledima koji oduzimaju dah.

Kotizacija u iznosu od 50 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji. 

PLAVA STAZA - 13 KM

13 km staze koja okružuje oba jezera i penje se na vrh Montokuc, čiji pogled stvara najljepše uspomene.

Kotizacija u iznosu od 40 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji. 

ZELENA STAZA - 6 KM

6 km duga staza koja prolazi kroz najljepši dio Nacionalnog parka Mljet i okružuje oba jezera. Idealna za početnike i one koji žele uživati u opuštenom krugu oko jezera, bez pretjeranog umaranja. Ova je staza kao stvorena za hedoniste!

Kotizacija u iznosu od 30 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji. 

LJUBIČASTA STAZA - 4 KM

Staza u dužini od 4 km namijenjena je najmlađima koji će uz obaveznu pratnju roditelja stvoriti uspomene za cijeli život i razviti neraskidivu ljubav prema prirodi i očuvanju okoliša.

Kotizacija u iznosu od 30 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet.

RASPORED:

Narančasta staza, maratonPetak, 3. svibnja 2024.16:00-18:00: distribucija brojeva i startnih paketa, Riva Pomena

Subota, 4. svibnja 2024.7:00-8:00: distribucija brojeva i startnih paketa8:20: biti u startnoj zoni8.30: start utrke

Ostale staze:Subota, 4. svibnja 2024.8:00-11:00: distribucija brojeva i startnih paketa11:20: biti u startnoj zoni11.30: start utrke13.00 – 17.00: ručak17.30: proglašenje pobjednika i podjela nagrada, limit za završetak utrke – 21 km

Nedjelja, 5. svibnja 2024.8:00-10:30: distribucija brojeva i startnih paketa10:50: biti u startnoj zoni

11.00: start utrke13.00: proglašenje pobjednika i podjela nagrada, limit za završetak utrke

Prijave za trail i maraton su OVDJE.

Počeo The Great Refresh

Danas je počeo i outdoor tjedan The Great Refresh, a trajat će sve do petka 3. 5. Od ranoga jutra ljubitelji outdoor aktivnosti s voditeljima istražuju otok Mljet uz kajak, SUP bicikl, hiking, penjanje i trail. Prilika je to da pod stručnim okom naučite i otkrijete neke nove aktivnosti na čarobnoj lokaciji, u srcu Nacionalnog parka Mljet.

Kako stići na Mljet?

Iz Splita vozi katamaran na liniji Split – Milna – Hvar – Korčula – Mljet (Pomena) – Dubrovnik, a sve informacije potražite OVDJE. Obavite li svoju prijavu na stranici stotinka.hr i pošaljete potvrdu o prijavi i kotizaciji na turizam@np-mljet.hr do četvrtka 2. 4. možete osvojiti besplatnu povratnu kartu. Detalji su na društvenim mrežama.

Dolazak na Mljet moguć je trajektnom linijom iz luke Prapratno na Pelješcu do luke Sobra na Mljetu, a plovidbeni red pogledajte OVDJE. 

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.