1 min. čitanja

PRVI PUT U HRVATSKOJ Zadar ovaj vikend domaćin Svjetskog prvenstva u moto surfingu

PRVI PUT U HRVATSKOJ Zadar ovaj vikend domaćin Svjetskog prvenstva u moto surfingu
Foto: Screenshot/Facebook/Zadar MotoSurf

Adrenalinska sportska senzacija UIM World Cup Moto Surf, ovaj vikend stiže u Zadar. Više od 70 vozača iz cijelog svijeta hrvatskoj publici pokazat će dosad neviđene brzinske vratolomije na moru.

MotoSurf je najbrže rastući, cjenovno najpristupačniji i najsigurniji sport u svijetu motonautike. Utrke su se počele održavati u Češkoj 2014. godine i od tad su se proširile po cijelom svijetu. Od 2019. ovaj je sport službeno priznao UIM (Union International Motonautique), a koji je 2010. priznat od strane Međunarodnog olimpijskog odbora.

UIM MotoSurf WorldCup veliku važnost pridaje podjednakoj zastupljenosti muškaraca, žena i mlađih kategorija sudionika na svojim utrkama, ali i zaštiti okoliša pa je 2019. uveden i tzv. “Electric Challenge – fully zero local emission” kategorija.

Vodene vratolomije u Zadru će pokazati više od 70 vozača iz cijelog svijeta, koji će se natjecati u sedam kategorija, među kojima je i kategorija gdje se mladi vozači bore za naslov svjetskog prvaka.

UIM World Cup Moto Surf održavao se diljem svijeta – od Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije do SAD-a, a ovaj vikend stiže i u zadarski Borik. Natjecanje će se održati u Falkensteiner Premium Campingu Zadar od 1. do 3. listopada, a detaljne informacije možete pronaći na službenoj Facebook stranici događaja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.